Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yunanistan'da Kosova Ofisi açılacak

Yunanistan'da Kosova Ofisi açılacak

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 21:28:46

Yunanistan'da Kosova Ofisi açılacak
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikolas Kotzias, "Ülkemizde bir Kosova Ofisi'nin açılmasını kararlaştırdık" dedi.

Kotzias, Kosova'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Dışişleri Bakanı Haşim Thaçi ile başkent Priştine'de görüştü. Görüntü alınmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kotzias, Yunanistan ile Kosova'nın kaliteli bir işbirliği, barışı, istikrarı ve güvenliği geliştirebildiklerini ifade etti.

Kotzias, "Bakan Thaçi'yi Athena'ya davet ettik, onu bekliyoruz. Ülkemizde bir Kosova Ofisi'nin açılmasını kararlaştırdık. Onu istediğiniz yerde açabilirsiniz, Athena ya da Selanik'te" dedi.

Bir gazetecilin "Kosova Ofisi'nin açılması, Yunanistan'ın Kosova'yı tanımasına giriş anlamına mı geldiği" sorusu üzerine Kotzias, "Bizim iki kriterimiz var. İlki bölgenin çıkarları, diğeri ise bizim ulusal ve Avrupa çıkarlarımız. Bu kriterlerimizin gelecekte nasıl olacağını göreceğiz" diye konuştu.

Kotzias ayrıca, ülkesinin Belgrad ile Prişitine arasındaki diyaloğu da desteklediğini belirterek, bu diyalok sayesinde güvenlik sağlanacağını, bunun aynı zamanda tüm bölgede barış için ileri adım anlamına geldiğini ifade etti.

Kosova Dışişleri Bakanı Thaçi ise Kosova ile Yunanistan'ın iki dost ülke olduğunu belirterek, Kosova'ya Yunan yatırımcıları beklediklerini dile getirdi.

Thaçi, "Görüşmemizde bakanı Kosova ile Sırbistan arasında Brüksel'de devam eden müzakerelerimiz hakkında bilgilendirdim. İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirildiğini ve bunun bölgede barışın güçlenmesine katkı sağlayacağını söyledim" dedi.

Kotzias, Kosova'ya resmi ziyarette bulunan ilk Yunanistan Dışişleri Bakanı oldu.

Haber Ara