Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

Yunanistan'da ırkçılıkla suçlanan bakan yardımcısı istifa etti

Yunanistan'da ırkçılıkla suçlanan bakan yardımcısı istifa etti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-23 23:58:41

Yunanistan'da ırkçılıkla suçlanan bakan yardımcısı istifa etti
" Yunanistan'da, ırkçılıkla suçlanan Altyapı, Taşımacılık ve Ağlar Bakanı Yardımcısı Dimitris Kammenos görevinden istifa etti.

Aleksis Çipras başkanlığındaki koalisyon hükümetinde Panayotis Kammenos'un lideri olduğu Bağımsız Yunanlılar Partisi (ANEL) kontenjanından yer alan Kammenos, yaptığı yazılı açıklamada, şahsıyla ilgili basında çıkan iddiaları kabul etmediğini ancak, yeni hükümetin düzenli çalışmasını etkilememek için istifa ettiğini belirtti.

Kammenos'un yeni hükümette bakan yardımcısı olarak görev alması Yunan medyasının sert tepkisine neden olmuştu. Yunan basın-yayın organlarında yer alan haberlerde, Kammenos'un, Albaylar Cuntası'nın baş işkencecisi olarak bilinen ve halen cezaevinde bulunan Theodoro Theofiloyannako ile yakın ilişkileri bulunduğu ve Twitter hesabından ırkçılık ve sosyal ayırımcılık içeren mesajlar yayınladığı iddia edilmişti.

İstifa eden Kammenos'un yerine Panayotis Sguridis'in getirileceği belirtildi. Aslen İskeçeli olan Sguridis, 25 Ocak seçimlerinde ANEL'in kontenjan listesinden milletvekili seçilerek Üretim Yeniden Yapılanma Çevre ve Enerji Bakanı Yardımcılığı görevinde bulundu.

Haber Ara