Dolar

32,5496

Euro

34,9797

Altın

2.429,45

Bist

9.722,09

Yunanistan'da Çipras hükümetine büyük proteso

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir araya gelen binlerce protestocu SYRIZA hükümetini protesto ederek Yunanistan'ın Avrupa Birliği'nde kalmasını istedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 01:55:08

Yunanistan'da Çipras hükümetine büyük proteso

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 'Avrupa'da kalıyoruz' gösterisi düzenlendi. Akşam saatlerinde Meclis'in önündeki Sintagma Meydanı'nda toplanan binlerce Yunanlı, Yunanistan'ın Avrupa Birliği (AB)'de kalması için sloganlar attı.

Bir anda parlamentonun avlusuna giren binlerce göstericiye polis müdahale etmedi. Yunan ve AB bayrakları taşıyan göstericiler saatlerce "AB'ye evet" ve "Yunanistan Avrupa'ya ait" sloganları attı. Hükümetin borç müzakerelerinde izlediği politikayı protesto eden göstericiler, bir an önce bir çözüm yolu bulunarak Yunanistan'ın AB'deki yerinin güvence altına alınmasını istedi. Önceki akşam da başka bir grup eylemci hükümete destek gösterisi düzenlemişti.

Protestoya katılan göstericilerin "Yunanistan'da Stalinizme hayır", "Yunanistan Avrupa'nın parçasıdır", "Hepimiz Avrupalıyız - Sessiz Çoğunluk" gibi pankartlar taşıdığı görüldü.

Haber Ara