Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Yunanistan'da bankalar 1 hafta kapalı

Avrupa Merkez Bankası’nın borç ödeme tarihini uzatmamasının ardından Yunan bankalarının 1 hafta süreyle kapalı olması kararlaştırıldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-29 12:43:37

Yunanistan'da bankalar 1 hafta kapalı

Yunanistan'ın yarın IMF'ye olan 1,6 milyar euroluk ödemesi öncesinde Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan'ın kurtarma programını uzatmayı reddetmiş ve bu gelişmeler halkta paniğe neden olarak Yunanlıların ATM'lere akın etmesine yol açmıştı. Bu gelişmeler üzerine dün akşam saatlerinde toplanan Mali İstikrar Konseyi, bugün Atina Borsası'nın ve bankaların açılmaması kararını almıştı. Yunan hükümeti, bu kararın ardından ülkede faaliyet gösteren bankaların referandum sonrasına kadar 1 hafta süreyle kapalı kalacağını duyurdu.

Konuyla ilgili kararname, Yunan parlamentosunun dün akşam saatlerinde aldığı kararın ardından resmi gazetede yayınlandı. Yayınlanan kararnamede, likidite sıkıntısı nedeniyle finansal sistemin korunmasının son derece acil olduğu belirtildi. Bankalardan yapılacak günlük çekimlere de 60 Euro limiti getirilen kararnamede, bu kısıtlamanın yabancı banka kartlarına sahip vatandaşlar için geçerli olmayacağı ifade edildi.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında önümüzdeki günlerde sabır ve soğukkanlılığa ihtiyaç duyulduğunu belirterek, banka mevduatlarının güvende olduğunu ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Yunanistan'a kredi sağlayan kuruluşlar yeniden nakit akışının sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları 5 Temmuz'da referanduma götürme kararı almıştı. Yeni kredi gelmediği taktirde Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkma ihtimali var.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara