Dolar

32,3194

Euro

35,0711

Altın

2.279,76

Bist

9.016,60

Yunanistan'da Avro çıkmazı

Yunanistan'ın İdari Reform Bakanı Yardımcısı George Katrougalos müzakerelerde anlaşmanın çok hızlı olmayacağını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 19:39:50

Yunanistan'da Avro çıkmazı

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Katrougalos, "Anlaşmanın çok hızlı olmayacağı açık. Amacımız Avro'da kalmak, buna yardımcı olacak bir anlaşmaya varmak. Bankaların en kısa zamanda normale dönmesini bekliyorum. Bankaların normale dönmesi ise Avrupa Merkez Bankası'nın kararına bağlı" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın Avro Bölgesi ülkelerine verdiği teklifin, referandum öncesinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın kreditörlere gönderdiği mektupla benzerlik taşıyıp taşımadığı sorusu üzerine Katrougalos, "Müzakerelerde karşı taraf da benzer şekilde davranırsa imtiyazlar da bulunmaya hazırız. Bizim için temel meselelerden biri borcun hafifletilmesidir" dedi.

Katrougalos, "Borcumuzun yeniden yapılandırılarak Avrupa Merkez Bankası'ndan tahvillerin ESM (Avrupa İstikrar Mekanizması'na) aktarılması için öneride bulunduk. Birçok olasılık var. Sadece gerekli olanın siyasi istek olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kaydetti.

Yunan bankalarının içinde bulundukları zor durumda desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Katrougalos, "Avrupa Merkez Bankası'nın sisteme likidite enjekte etmesini bekliyoruz. Çünkü bankalarımızın borç ödeyebilme sorunu yok. Bankalarımızın sadece likiditeye ihtiyacı var. Bu problemin çözümü kolay. Bu hafta içerisinde bir anlaşmaya varılmasını bekliyorum" dedi.

Son günlerde sıklıkla gündeme gelen Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkmasını Yunanistan hükümetinin gündeminde olup olmadığının sorulması üzerine ise Katrougalos, "Yunanistan'ın Avro'dan çıkması (Grexit) bizim için kabul edilebilir bir senaryo değil" dedi.

Haber Ara