Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

Yunanistan Cumhurbaşkanı: Türk halkına da mutlu yıllar

Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Türkiye’ye ve Türk halkına da mutlu yıllar dileklerini iletti. Yunan Cumhurbaşkanı bu sözlerinin ardından Akdeniz ve Ege'ye ilişkin mesajlar verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-02 13:50:06

Yunanistan Cumhurbaşkanı: Türk halkına da mutlu yıllar

Yunanistan'da geleneksel yeni yıl kutlamaları için Başbakan Kiriakos Miçotakis başta olmak üzere siyasi liderleri, milletvekillerini ve ordu komutanlarını kabul eden Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Türkiye'ye ve Türk halkına da mutlu yıllar dileklerini iletti.

"HAKLARIMIZDAN TAVZİ VERMEYECEĞİZ"

Sputnik'te ye ralan habere göre "barış içinde yaşama" çağrısı yapan Pavlopoulos, Ankara'ya “Hiç kimse Yunanistan'ın uluslararası ve Avrupa hukukunun garantisi altındaki haklarından zerre kadar taviz vermesini beklemesin" mesajını verdi. Bir uyarıda da bulunan Pavlopoulos, Yunanistan'ın “her türlü tehdide karşı hazırlıklı olduğunu, birlik içinde tehditlere karşı koyacaklarını" belirtti.

MİÇOTAKİS: JEOPOLİTİK ZORLUKLAR GÖZÜMÜZÜ KORKUTMAZ

Başbakan Kiriakos Miçotakis de yeni yıl nedeniyle verdiği mesajda, Yunanistan'ın yoluna çıkan her türlü engelin üstesinden gelebileceğini belirtmişti.

Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini hatırlatan ve bunları ‘provokasyon' olarak niteleyen Miçotakis, “Jeopolitik zorluklar bizim gözümüzü korkutmaz. Hukuk bizim yanımızda. Güçlü müttefiklerimiz var. Egemenlik haklarımıza yönelik herhangi bir iddiayı savuşturacak caydırıcı kapasiteye sahibiz” dedi.

 

Haber Ara