Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yunanistan çağrı yaptı, Avusturya'dan cevap geldi: Dış sınırdaki ülkelere ek polis göndermeye hazırız

Yunanistan, mültecileri ülkeye sokmamak için AB'den destek istedi. Cevap ise Avusturya'dan geldi: 'Kaçak göçmen geçişini önlemek için AB dış sınırındaki ülkelere ek polis gücü göndermeye hazırız.'

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-01 11:26:24

Yunanistan çağrı yaptı, Avusturya'dan cevap geldi: Dış sınırdaki ülkelere ek polis göndermeye hazırız

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Yunanistan'ın Deniz Ticaret Bakanı Ioannis Plakiotakis, Türkiye'nin sınırları açması üzerine Yunanistan sınırına yığılan mülteciler konusunda Avrupa Birliğini eleştirdi.

Dün (29 Şubat 2020) CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına bağlanarak sınırın diğer tarafında yaşananları aktaran Yorgo Kırbaki'nin bildirdiğine göre Yunan Bakan Ioannis Plakiotakis şunları söyledi:

"Sadece para vermekle olmaz, Avrupa Birliği sınırlarımızı koruyabilmemiz için bize personel ve gerekli teçhizatı da vermeli."

AVUSTURYA BAŞBAKANI: EK POLİS GÖNDEREBİLİRİZ

Yunanistan'ın bu çağrısı AB'nin başkenti Brüksel yerine Avusturya'dan yanıtlandı.

Avusturya Başbakanı Sebastiyan Kurz, ülkesinin Avrupa'ya Türkiye üzerinden kaçak göçmen geçişini önlemek için AB dış sınırındaki ülkelere ek polis gücü göndermeye hazır olduğunu söyledi.

Kurz, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"2015 ‘teki durumunun tekrarlanmasına izin veremeyiz. Amacımız, AB dış sınırlarını korumak, orada kaçak göçmenleri durdurmak ve geçişlerine izin vermemektir. İçişleri Bakanı Karl Nehammer'in de dediği gibi, Avusturya, Avrupa'ya kaçak göçmen geçişini önlemek için AB dış sınırındaki ülkelere ek polis gücü göndermeye hazırdır. Eğer AB dış sınırlarının korunması başarısız olursa, Avusturya kendi sınırını koruyacak."

TÜRKİYE MÜLTECİLERİ DURDURMUYOR

27 Şubat'da Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleştirilen hava saldırısında 33 Türk askerinin şehit olmasının ardından Türkiye, Avrupa'ya gidecek olan mültecilerin 'durdurulmayacağını' açıklamıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kapıları açtık, bundan sonraki süreçte de kapatmayacağız" demişti.

KAÇ MÜLTECİ GEÇTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından, Türkiye'den ayrılan göçmen sayılarına ilişkin, "Saat 09.55 itibarıyla Edirne üzerinden ülkemizden ayrılan göçmen sayısı 76 bin 358" bilgisini paylaştı.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1367642

Haber Ara