Dolar

32,5245

Euro

34,7521

Altın

2.490,25

Bist

9.524,59

Yunanistan’a perşembeye kadar süre

Avrupalı liderlerin, Yunanistan'a yeni bir kurtarma başvurusu için perşembe gününe kadar süre verdiği belirtildi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 00:43:34

Yunanistan’a perşembeye kadar süre

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Euro bölgesi liderlerinin Brüksel'de gerçekleşen ‘Yunanistan Zirvesi' sona erdi. Liderler, Yunanistan'a yeni bir kurtarma başvurusu için perşembe gününe kadar süre verdi. Yunanistan'ın durumu pazar günü yapılacak yeni bir zirvede ele alınacak.

Alınan karlarar göre, Yunanistan 3. Yardım paketi için resmen başvuracak. Yardım paketini alabilmek için de yol haritasının çerçevesini çizecek. Yol haritası Pazar günü toplanacak liderler zirvesinde masaya yatırılacak.

Toplantı öncesinde konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, acil yardım paketinin hazır olduğunu ancak Yunanistan'ın ciddi ve güvenilir reformlar teklif etmesi gerektiğini söyledi.

Teklifte bulunma görevinin Yunanistan'da olduğunu vurgulayan Hollande, "Birlik gösterme sırası Avrupa'da. Yunanistan'ın ciddi ve güvenilir reformlar teklif etmesi gerekiyor. Bunun için bekliyoruz" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de, Yunanistan'ın bir anlaşma sağlayabilmesi için sadece birkaç günü kaldığını belirterek, "Yunanistan'ın yeni kredi alabilmesi için reformlar yapmaya kararlı olduğunu göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

Dayanışma ve reformlar gerçekleşmeden yol kat edilemeyeceğine dikkati çeken Merkel, "Yunanistan Başbakanı'nın ne söyleyeceğini göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara