Dolar

32,5408

Euro

34,8887

Altın

2.439,54

Bist

9.746,66

Yunanistan'a kendi içinden kötü haber

Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı Yannis Varoufakis, ülkesinden uygulanması istenen ekonomik reformların başarısızlıkla sonuçlanacağını söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-18 23:55:16

Yunanistan'a kendi içinden kötü haber

Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı Yannis Varoufakis, uluslararası kreditörlerin ülkesinden uygulamasını istediği ekonomik reformlara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Varoufakis açıklamaları sırasında Yunanistan'ın tarihinde bugüne kadar görülmüş en büyük makroekonomi yönetimi felaketi olarak geçecek bir programla karşılaştığını savundu. Ülkesinden uygulanması istenen ekonomik reformların başarısız olacağını savunan eski bakan,"Bu program kim tarafından uygulanırsa uygulansın başarısız olacak" ifadesini kullandı. Varoufakis, Yunan Başbakanı Alexis Çipras'ın bu dönemdeki tavrını değerlendirerek, "Bize, infaz edilmek ya da anlaşmak seçenekleri sunulmuştu. Çipras da uygun stratejinin anlaşmak olduğuna karar verdi" dedi.

Yunanistan'da 5 Temmuz'da gerçekleştirilen referandumda "'Evet' oyu çıkarsa istifa ederim"diyen Yunan Maliye Bakanı Varoufakis, halk kreditörlerin kurtarma paketine ‘Hayır' oyu verdiği halde istifa ettiğini açıklamıştı.

Haber Ara