Dolar

32,6680

Euro

34,8341

Altın

2.520,47

Bist

9.524,59

Yunanistan'a 7 milyar avroluk köprü kredi

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Dombrovskis, gerekli yasal düzenlemeleri gerçekleştirmesi halinde Yunanistan'a 7 milyar avroluk köprü kredi verileceğini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 16:51:16

Yunanistan'a 7 milyar avroluk köprü kredi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Avro ve Sosyal Diyalogdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, gerekli yasal düzenlemeleri gerçekleştirmesi halinde Yunanistan'a 7 milyar avroluk köprü kredi verileceğini söyledi.

Dombrovskis, AB Komisyonu'nda gerçekleştirdiği basın toplantısında, Yunanistan'ın acil ihtiyaç duyduğu fonlamanın sağlanması için en iyi seçeneği araştırdıklarını ancak bütün seçeneklerin yasal, siyasal ve finansal zorlukları olduğunu anlattı.

Yunanistan'a gerekli yasal düzenlemeleri gerçekleştirmesi halinde acil ödemelerini gerçekleştirebilmesi için AB'nin 7 milyar avroluk köprü kredi sağlayacağını ifade eden Dombrovskis, Avro kullanmayan AB üyesi ülkelerin Yunanistan'ın acil fonlanmasında Avrupa Finansal İstikrar Mekanizması (EFSM) fonunun kullanılması konusunda çekinceleri olduğunu, ancak karşılıklı görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Dombrovskis, EFSM'nin Yunanistan'a kredi açmasının kolay bir seçenek olmadığını, ancak uygulanabilir diğer seçeneklerin daha zor olduğunu söyledi.

Yunanistan krizinin aynı para birimini kullanan ülkelerin aynı kuralları uygulaması gerekliliğini ortaya koyduğunu anlatan Dombrovskis, bu alanda daha fazla çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Haber Ara