Dolar

32,5943

Euro

34,7770

Altın

2.415,04

Bist

9.645,02

Yunan kapıları Türkiye'ye yeniden açıldı

Türkiye'den Yunanistan'a günübirlik geçişler Muğla'nın Bodrum ilçesinde yeniden başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-11 21:16:01

Yunan kapıları Türkiye'ye yeniden açıldı

Avrupa Birliği (AB) tarafından 3 ay önce Türkiye ile Yunanistan arasındaki kapı vize uygulamasını iptal ederek günübirlik geçişleri yasaklamıştı.

AB'nin günübirlik kapı vize uygulamasını iptal etmesi Yunan turizmcileri çok kızdırmıştı. Bunun üzerine Yunan hükümeti, AB'ye yeniden başvurarak Türkiye ve Yunanistan arasındaki günü birlik geçişlerin yeniden başlamasını istemişti. AB komisyonuna yeniden taşınan kapı vize görüşmeleri geçtiğimiz ay olumlu olarak sonuçlandı. Bunan üzerine Yunan kapıları Türkiye'ye yeniden açıldı.

FERİBOT SEFERLERİ BAŞLADI

Mayıs ayında başlayacak olan feribot seferleri bugün sabah saatlerinde başladı. Yaklaşık 200 yerli ve yabancı turist günübirlik vize alarak Yunanistan'ın Kos Adasına geçti. Geçtiğimiz günlerden İsrail'den gelen turistlerinden Yunanistan adasına feribot ile geçiş yaptı.

YUNANİSTAN DIŞINA ÇIKIŞ YASAK

Kapı vize uygulamasının yeniden yürürlüğe girmesiyle birlikte Türk vatandaşları Yunanistan adalarına en fazla 14 günlük geçiş yapa bilecek. Kapı vize uygulaması Yunanistan'a geçiş yapanlar başka Avrupa ülkelerine geçiş yapamayacağı öğrenildi. Yunan vatandaşlarından aynı şekilde Türkiye'ye giriş yapabilecek.

Haber Ara