Dolar

32,3644

Euro

34,9636

Altın

2.325,50

Bist

9.079,97

Yunan haber sitesi: Türkiye ve Rusya, Libya'da silah kullanmadan petrol kuyularına kavuştu

“Türkiye ve Rusya Libya’da silah kullanmadan petrol kuyularına kavuştu” diyen Yunan Pronews, 'Sarraj ve Hafter tarafından imzalanacak olan ateşkes anlaşmasının, Rus ve Türk çıkarlarına hizmet etmek için yapılacağı anlaşılıyor” ifadesini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-13 17:42:56

Yunan haber sitesi: Türkiye ve Rusya, Libya'da silah kullanmadan petrol kuyularına kavuştu

Yunan haber sitesi Pronews, Libya'da Türkiye ve Rusya arasında varılan ateşkes kararından rahatsız oldu.

“Türkiye ve Rusya Libya'da silah kullanmadan petrol kuyularına kavuştu” diyen Pronews, "BM tarafından tanınan Ulusal Uzlaşı Hükümeti Başbakanı Fayez Mustafa al-Sarraj ve Hafter tarafından imzalanacak olan ateşkes anlaşmasının, Rus ve Türk çıkarlarına hizmet etmek için yapılacağı anlaşılıyor” ifadesini kullandı.

Yunan haber sitesi Pronews, Türkiye ve Rusya'nın desteğiyle varılan ateşkes kararından Yunanistan'ın öngörülmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalınacağını öne sürdü.

“Libya'da varılacak bir anlaşma ile Ruslar ve ve Türkler Libya maden servetinin kontrolünü ele geçiriyorlar” diyen Yunan haber sitesi Pronews şu yorumda bulundu:
“Türkiye, Libya'da istediklerini gerçekleştirmeyi başardı.
Türkiye bu anlaşma ile Trablus'un Hafter tarafından işgalini ve böylece Sarraj'ın düşmesini engellemek için bir yandan iki şey yaptı.
Bu ateşkes ile Erdoğan'ın Putin'in yanındaki rolü ile Türkiye, kendi çıkarlarını korumak için Konferansta müzakere sürecinde olacak.
Ancak Kıbrıs ve Yunanistan'ı yıkan şey, Kıbrıs -Türk anlaşmasıdır.
Şimdi imzalanacak ateşkes anlaşması ile Türkiye, Libya'daki yaşanacak gelişmelerde rol ve söz sahibi olacak.
Hem Türkiye hem de Rusya stratejik hedeflerine ulaşıyor (öyle görünüyor). Türkiye'nin siyasi hedefleri ve Rusya'nın enerji hedefleri var.”

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara