Dolar

32,5173

Euro

34,7835

Altın

2.423,98

Bist

9.739,85

Yunan haber sitesi Pronews: Miçotakis'in, ABD ziyareti kötü başladı!

Yunanistan haber sitesi Pronews, Başbakan Kyriakos Miçotakis’in, ABD ziyaretinin kötü başladığını belirterek, “Başkan Trump, ortak basın toplantısı yapmayı bile reddetti” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-07 10:43:16

Yunan haber sitesi Pronews: Miçotakis'in, ABD ziyareti kötü başladı!

kupur_5

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in, büyük umutlarla başladığı ABD ziyaretinin kötü başladığı bildirildi.

Mitsotakis'in bugün başlayan ABD ziyareti hakkında Yunanistan haber sitesi Pronews'de çıkan haberde; Trump'ın, Başbakan Miçotakis'i sevmiyor ya da saygısız ediyor gibi göründüğü belirtildi.

Pronews, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı'nın çabalarına rağmen, ABD Başkanı Trump'ın Yunanistan Başbakanı ile ortak bir basın toplantısı yapmayı reddettiğini; Beyaz Saray bahçesinde verilen davetin ise, tüm resmi konuklar için verilen bir standart davet olduğunu öne sürdü.

“Washington'u ziyaret eden ve ABD Başkanı ile görüşen ilk Yunan Başbakanı olacak ve ortak basın toplantısı yapılmayacak” diyerek tepkisini dile getiren Yunan haber sitesi Pronews, Trump'ın Miçotakis'e karşı gösterdiği soğuk tavrı eleştirdi.

“Trump'ın, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e karşı takındığı tavır ne anlama geliyor? diye sorgulayan Pronews, şu yorumda bulundu:
“Yunanistan, Donald Trump'ın tasarımları için mevcut değil. ABD'nin Yunanistan'a ilgisinin olmaması Obama döneminde başlamıştı; ancak şimdi zirveye ulaştı.
Ne yazık ki, sırasıyla ABD'nin Türkiye'ye ilgisi zirve yaptı.
Kuşkusuz, Yunan tarafını ilgilendiren konularda Trump taahhüdü olmayacak.
‘Yatırımlar' söz konusu olduğunda: Trump bir girişimcidir. Yunanistan gibi ülkelerle, yalnızca verecekleri büyük bir şeyleri varsa ilgileniyorlar. Ve ‘büyük' olanlar Almanlar tarafından alınır.
Benzer şekilde, Trump ve Miçotakis'in kişilik karakterleri birbirinden uzak.”

Haber Ara