Dolar

32,3787

Euro

35,0444

Altın

2.326,37

Bist

9.134,82

Yunan haber sitesi Pronews: ABD, Türkiye’ye söz geçiremedi ve büyük prestij kaybetti!

Yunan Pronews.gr haber sitesinde bugün yayınlanan, “S-400 bugün Türkiye’ye geliyor; Ankara, zayıf ABD ültimatomlarını görmezden geldi' başlıklı haberinde, ABD’nin Türkiye’ye söz geçiremediği ve büyük prestij kaybettiği ileri sürüldü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-09 15:13:10

Yunan haber sitesi Pronews: ABD, Türkiye’ye söz geçiremedi ve büyük  prestij kaybetti!

buyuk2_35

Yunan Pronews.gr haber sitesinde bugün yayınlanan, “S-400 bugün Türkiye'ye geliyor; Ankara, zayıf ABD ültimatomlarını görmezden geldi" başlıklı haberinde, ABD'nin Türkiye'ye söz geçiremediği ve büyük prestij kaybettiği ileri sürüldü.

Haber Türk'ün haberini dayanak gösteren Yunan haber sitesi Pronews, S-400 füze hava savunma sisteminin ilk bölümün salı günü Türkiye tarafından alınacağını öne sürerek, Rus sisteminin parçalarının geçtiğimiz Perşembe günü Tver (Merkez Rusya) askeri üssüne ulaştığını belirtti.

Yunan haber sitesi, Ankara'nın Amerikan, ‘ültimatomlarını' açıkça görmezden gelerek S-400”ü almaya devam etmesinin, ABD prestijine vuralan en büyük darbe olduğunu öne sürdü.

Yunan haber sitesi Pronews, Boğazların jeopolitik öneminin ABD için büyük olduğundan dolayı, Washington yönetiminin Ankara'ya karşı ses getirecek bir eylem ve yaptırımı engellediğini dikkat çekti.

kupur1_1

kupur3
Geçen pazar, öğleden sonra saat 15,30'da S-400 sisteminin, Türkiye'ye götürmek için iki Rus askeri uçağına yüklenmeye başlandığını belirten Yunan haber sitesi Pronews, yüklemenin dün gece saat 21.00' de tamamlandığını ve hemen uçağın kalkması için komut verildiğini öne sürdü. Ve S-400'ün sisteminin ilk bölümünün bugün Ankara'ya gelmesinin beklendiğini yazdı.

S-400'ü kuracak olan olan 9 kişilik özel ekibin Rusya'dan Türkiye'ye gelmesinin beklendiğini belirten Yunan haber sitesi Pronews, başka bir ekibin de birkaç gün içinde Türkiye'ye gelmesinin beklendiğine dikkat çekti.

İlk aşamada, sadece S-400 merkezi ünitenin geleceğini, kalan araçlar ve bileşenlerin kademeli olarak teslim edileceğini belirten haber sitesi Pronews, haberin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözcüsü İbrahim Kalın tarafından doğrulandığını söyledi.

buyuk_93

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara