Dolar

32,5779

Euro

34,7839

Altın

2.509,42

Bist

9.693,46

Yunan Genelkurmay Başkanı Floros'dan, Ankara’ya suçlama

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Ankara'nın Ege ve Doğu Akdeniz'de tansiyonu artırmaya yönelik eylemlerinin bu bölgede herhangi bir 'kaza yaşanma riskini' yükselttiğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-03 12:18:50

Yunan Genelkurmay Başkanı Floros'dan, Ankara’ya suçlama

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Ankara'nın Ege ve Doğu Akdeniz'de tansiyonu artırmaya yönelik eylemlerinin bu bölgede herhangi bir "kaza yaşanma riskini" yükselttiğini söyledi.

Amerikan-Yunan Enstitüsü'nün (AHIF) düzenlediği seminerde söz alan Floros, Türkiye ile askeri açıdan bir kaza yaşanma riskinin oldukça "ciddi" sonuçları olabileceğini söyledi.

Konuşmasında Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı (GEETHA) raporundan bazı kesitlere de yer veren Floros, Doğu Akdeniz'in ABD, Rusya, NATO ve Avrupa Birliği (AB) için stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı ülkesinin Doğu Akdeniz'de İsrail, Mısır, Güney Kıbrıs, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri ile yaptığı çok uluslu anlaşmaların altını çizerken, Ege adaları ve Meriç Nehri üzerinde meydana gelen mülteci akınının da Ankara hükümetinin politikası sonucu yaşandığını ileri sürdü.

Yunanistan Savunma Bakanı da geçtiğimiz ay Ankara ile yaşanan gerginliğe ilişkin "savaşa hazırız" demişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ise Yunan bakanın sözlerine tepki göstermişti.

Haber Ara