Dolar

32,5969

Euro

34,7289

Altın

2.496,30

Bist

9.524,59

Yunan Bakan: Türkiye kontrolden çıktı

AB’nin yaptırım tehditleri karşısında Türkiye’nin Doğu Akdeniz politikasından taviz vermemesi Yunanistan’ı kızdırdı. Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Hatzidakis, Türkiye'nin 'kontrolden çıktığını' belirtirken, Yunan hükümeti sözcüsü Stelios Petsas da, “Avrupa’nın Türkiye tarafından aldatıldığını” öne sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-19 09:00:16

Yunan Bakan: Türkiye kontrolden çıktı

AB'nin yaptırım tehditleri karşısında Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikasından taviz vermemesi, Yunanistan'ı kızdırdı. Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Hatzidakis, Türkiye'nin "kontrolden çıktığını" belirtirken, Yunan hükümeti sözcüsü Stelios Petsas da, “Avrupa'nın Türkiye tarafından aldatıldığını” öne sürdü.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikasından taviz vermemesine tepki gösteren Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Kostis Hatzidakis, “İki ülke arasında yaşananlar tüm sınırları aştı" dedi.

Bakan Hatzidakis, Türkiye'nin "kontrolden çıktığını" belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan giderek daha öngörülemez hale geliyor" yorumunda bulundu.

Yunanistan ‘Greek City Times' gazetesinin haberine göre; Bakan Hatzidakis, Yunanistan'ın barış aradığını ancak Türkiye'nin provokasyonlarına karşı haklarını koruyacağını söyledi.

Bakan Hatzidakis, bir röportajda, Ankara'ya “Türkiye akıl hastanesi kapısını açmaya karar verirse girmeyeceğiz, haklarımızı savunacağız” dedi.

Bakan Hatzidakis, SKAI'ye yaptığı açıklamada, Yunanistan barışa doğru adımlar atsa da, “her halükarda aklımızda en kötü durum senaryosu var. Barış için yerimiz tükeniyor." dedi.

Yunanistan'ın karasularının uluslararası hukukun izin verdiği şekilde 6 deniz milinden 12'ye uzatılmasıyla ilgili olarak, bunun Yunanistan'ın bir “hakkı” olduğunu ve ülkenin gerekli gördüğü her an bunu kullanacağını kaydetti.

“Ülkemiz Münhasır Ekonomik Bölgeyi İtalya ve Mısır ile sınırlandırmayı kabul etti, biz de neden Türkiye ile yapamıyoruz? çünkü açıkça farklı bir tutumu var ” diyen Yunan Bakan, “Barış istiyoruz ama Yunanistan'ın denizcilik haklarından feragat etmeye hazır değiliz ”diye konuşmasını bitirdi.

“Avrupa Türkiye tarafından aldatıldı”

Yunan hükümeti sözcüsü Stelios Petsas da, ERT ile yaptığı röportajda, Ankara'ya ağır eleştirilerde bulunarak, Türkiye'nin güvenilmez bir ülke olduğunu öne sürdü.

Avrupa'nın Türkiye tarafından aldatıldığını kaydeden Petsas, Ankara'nın sözlerine inanan ülkelerin bile umutlarını yitirdiğini açıkladı.

“Yaşanan son gelişmeler, Avrupa'nın sabrının tükendiğini gösteriyor” diyen Yunan Bakan Petsas, hükümetin Kıbrıs'ta kapalı Maraş plajınının açılmasıyla ve Doğu Akdeniz'deki Türk kışkırtıcı eylemlerini kınamaya devam edeceğini de sözlerine ekledi .

“Atina'nın "kırmızı çizgisi" ülkenin egemenlik haklarının savunmasıdır” diyen Bakan Petsas, Yunanistan'ın karasularının altı deniz milinden 12'ye uzatılmasıyla ilgili olarak da, Yunanistan'ın bunu uluslararası hukuka göre her zaman yapma hakkına sahip olduğuna işaret etti.

Kaynak: greekcitytimes

Haber Ara