Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

Yunan Bakan, Ayasofya'da okunan ezan sebebiyle ziyaretini iptal etti

Ayasofya'nın ibadete açık bölümüne uzun süre sonra asaleten imam atanırken ezan okundu. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Ayasofya'da ezan okunmasını protesto ederek İstanbul ziyaretini iptal etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-22 21:54:50

Yunan Bakan, Ayasofya'da okunan ezan sebebiyle ziyaretini iptal etti

Dünya Bülteni'nin haberine göre 916 yıl kilise, 482 yıl cami olarak hizmet veren fakat Cumhuriyet sonrası müze olarak hizmet vermeye devam eden Ayasofya'nın ibadete açık bölümüne asaleten imam atandı. 

İbadete 1991'de açılan Ayasofya Müzesi Hünkar Kasrı'nda öğle ve ikindi namazları kılınırken, bu vakitlerin ezanları da Sultanahmet Camisi ile karşılıklı okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, uzun yıllardan sonra ilk kez Hünkar Kasrı'na kurra hafız Önder Soy'u asaleten imam olarak atamasıyla Ayasofya'nın dört minaresinden 5 vakit ezan sesi yükselirken, vakit namazları da kılınmaya başlandı.

YUNAN BAKAN ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Savunma Bakanı Panos Kammenos, Ayasofya'da ezan okunmasını protesto ederek İstanbul ziyaretini iptal etti. Bakan Kammenos, Fener Patriğinin 25. yıldönümü etkinliklerine katılmak için İstanbul'a gelecekti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara