Dolar

32,5147

Euro

34,7527

Altın

2.495,49

Bist

9.693,46

Yunan Bakan: Allah zar attı, bizi dünyanın bu köşesine yanyana bıraktı

Nikos Kocyas'ın ise 'Allah zar attı, bizi dünyanın bu köşesine yanyana bıraktı. Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs dostluk anlaşması imzalasın' dediği aktarıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-13 10:55:47

Yunan Bakan: Allah zar attı, bizi dünyanın bu köşesine yanyana bıraktı

Hürriyet'in aktardığına göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, garantörlük sistemini eleştirdi.

Türk askerinin adadan geri çekilmesini isteyen Bakan, sözlerine Türkçe şu ifadeyi ekledi:

"Allah zar attı, bizi dünyanın bu köşesine yanyana bıraktı. Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs dostluk anlaşması imzalasın. Askerin çekilmesi için geçiş süreci olabilir, ancak bir AB ülkesinde garantiler ve yabancı askerler olamaz. Güvenlik, uluslararası bir polis gücüyle çözülebilir."

YUNANİSTAN DA GARANTÖR AMA...


48 yıldır devam eden Kıbrıs süreci Cenevre'de tekrar hareket kazandı. Yarım asırdır ilk kez bu kadar "reaksiyon" beklenen bir toplantılar silsilesi olan Cenevre görüşmeleri ilk günlerden sorunlarla başladı. Tarafların birbirlerine sundukları haritalarda toprak paylaşımı istişare edildi. Türkiye, yarı yarıya bir toprak paylaşımını kabul etmezken, talebi yüzde bir fazla şeklinde. BM'nin özel kasasında saklanan haritalar konusu henüz gündeme gelmeden başka bir kriz çıktı: Temsil düzeyi.

Yunanistan Türk askerinin adadan çekilmesini istiyor. Türkiye ise kesinlikle kabul etmiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aleksis Çipras'ın da katılması gereken toplantılarda temsil düzeyi "Dışişleri Bakanlığı" seviyesinde kaldı. Konu merak edilirken ilk açıklama Türkiye'den geldi. Başbakan Yardımcısı Alparslan Türkeş, Çipras'ın Cenevre'deki Kıbrıs konferansına katılmak için garantilerin kalkması şartını ortaya koyduğunu, bu sebeple katılım düzeyinin düştüğünü söyledi.

Haber Ara