Dolar

32,5789

Euro

34,9913

Altın

2.427,65

Bist

9.722,09

Yunan Adası Santorini

Sevgili okurlar bu yazım hepimizin namını zaman zaman duyduğu o meşhur Yunan adalarından birisi muhteşem bir tatil adası Santorini hakkında! Bu yazıyı okumadan Santorini Adası’nı keşfetmeyi düşünmeyin. Kahveler hazırsa buyrun yazımın devamını okumaya.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-01 17:07:36

Yunan Adası Santorini

Santorini Adası Nerede?

Kiklad adalarında biri olan Santorini, Ege denizinde Yunan karasularında yer alıyor. Bu kadar meşhur olmasının sebebi, Ege denizinin insanı büyüsüyle içine çeken rengi ve suyunun tadı olabilir. Ülkemize yakın olan bu şahane ada, yakınlığı ve etkiyeliciliği sayesinde birçok insan için cazibe merkezi halini alıyor. Beyaz evleri yamacın üzerinde öyle güzel dağılmış ki uzaktan görünüşüyle bile etkileneceksiniz. Adaya çıkıncaysa uçsuz bucaksız deniz, Ege iklimiyle birleşecek ve sizi seyir keyfi yüksek bir manzarayla baş başa bırakarak kendisini izletecek. En karışık duygularınız bile sakinleşerek, doğanın görkemiyle kaybolacak.

Santorini Adasına Nasıl Gidilir?

Mikanos'tan kalkan feribotlar ile Santorini'ye ulaşabilirsiniz. Bu feribotlar sizi alıp 2 buçuk saat içinde Santorini Adası'na götürüyorlar. Santorini'ye ulaşmak için bir diğer seçeneğiniz ise uçakla gitmek. Atina'dan 20-25 dakikalık kısa bir uçuşta adaya ulaşarak hız ile yarışabilirsiniz.

Santorini'de Ne Yenir?

En eğlenceli kısma geldik. Can boğazdan geldiğine ve Yunan mutfağı da çok lezzetli olduğuna göre bu kısmı açken okumanı tavsiye etmiyorum. Öncelikle belirmekte fayda duyuyorum ki, Santorini Adası'nda yemek yemek için evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Şarap eşliğinde bir yemek için kişi başı 50 Euro'yu gözden çıkarın. Fazlası olabilir ancak eksiği olmaz. Yunan mutfağına özgü yoğurtlu ve zeytinyağlı mezeler, caciki, çok çeşitli balıklar, ahtapot, kalamar ve karides gibi deniz ürünlerinin servis edildiği bu adada emin olun damağınız lezzetten bayram edecek.

TATukSantorini005

Santorini'de Nerede Kalınır?

Lüks oteller, mütevazi pansiyonlar veya kamping alanlarında kalma seçeneğiniz var. Nasıl bir tatil arzu ettiğinize göre kalacağınız yeri belirleyebilirsiniz. Hotel Santorini diye arattığınızda çıkan seçeneklerin ne kadar çok olduğunu görerek şaşıracaksınız. Bu küçük ada otellerle kaplı. Doğası ülkemizin Ege kıyıları gibi olan adada çadırınızı atacak bir yer bulup bu lüksten uzaklaşarak doğaya da yakınlaşabilirsiniz.

Santorini Adası Gezilecek Yerler

Oia ve Fira bölgelerini gezmeyi asla ihmal etmeyin. Bu iki bölge Santorini Adası'nda en çok tercih edilen mekanlar arasında yer alıyor. Adanın çevresini gezme keyfine varmak ve yüzünüze çarpan rüzgar ile özgürlüğün tatlı nefesini hissetmek için motor kiralayabilirsiniz.

Santori Adası'nın en önemli özelliklerinden biri mavinin en güzel tonlarındaki denizi. Yaz aylarında bu denize dalmak ve serinlemek çok hoşunuza gidecek. Uçurumlardan, otelinizden veya yemek yediğiniz restorandan sizi etkileyen Ege'nin içine dalıp gözlükle çevreyi inceleyebilirsiniz.

Santorini Adası'nda dolaşırken elinize bir fotoğraf makinası alarak mavinin ve beyazın ahenkli uyumunu fotoğraflayarak eşe dosta göstermek ve kendiniz hatırlamak için harika anılar biriktirebilirsiniz.

Gece hayatı diye sorarsanız, adanın her yerinde canlı müzik eşliğinde yemekler servis ediliyor. Gece kulübü ararsanız Feri bölgesine bir uğramanızı öneririm.

Santorini Yunanistan için en önemli tatil beldelerinden biri. Balayı çiftleri tarafından sıkça tercih edilmesi, Yunanistanın en romantik adası olarak bilinmesini sağlamakta. Siz de eşinizle veya sevgilinizle birlikte buraya gidip aşkınıza burada unutulmaz bir damga vurabilirsiniz. Ailece gitmek için de son derece uygun olan bölgede bir aile tatili de planlayabilirsiniz. 

Sevgili Timetürk severler Santorini Adası'na gidip yaşadığınız ilginç hikayeleri, edindiğiniz tecrübeleri bizimle yorumlarda paylaşmayı unutmayın. Size iyi seyahatler diler, romantik adalarda tek başınıza bile olsanız romantizmi elden bırakmamanızı tavsiye ederim! Bol keşifler.

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara