Dolar

32,3712

Euro

35,0018

Altın

2.326,08

Bist

9.096,54

Yüksel Balcı’nın Bingöl’den San Francisco’ya uzanan başarı hikayesi

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde doğdu. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra dil öğrenmek için Amerika’ya gitti. Ve orada bir tanıdığına uzattığı yardım eli, tüm hayatını değiştirdi. Yüksel Balcı şimdilerde San Francisco’nun eğlence hayatının önemli aktörlerinden. Dünyaca ünlü yıldızlarla çalışan Balcı, Bingöl’den San Francisco’ya uzanan başarı hikayesini anlattı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-18 20:12:13

Yüksel Balcı’nın Bingöl’den San Francisco’ya uzanan başarı hikayesi

Yüksel Balcı'nın hikayesi, 1985 yılında Bingöl'de başladı. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Balcı, 2003'te Konya Selçuk Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazandı, ardından Çukurova Üniversitesi'ne geçiş yaptı ve 2009 yılında mezun oldu. Diplomayı aldıktan sonra da İngilizce öğrenmek amacıyla Amerika'nın yolunu tuttu. Kaliforniya-San Francisco'ya yerleştiğinde, bu şehrin gece hayatına damga vuracağının henüz farkında değildi...

YEREL DJ'LERDEN ÜNLÜ YILDIZLARA

Bugün San Francisco eğlence dünyasının önde gelen isimleri arasında yer alan Yüksel Balcı, gece hayatına nasıl adım attığını şöyle anlatıyor: “Amerika'ya yeni gelmiştim. Bir tanıdığım organizatörlük yapıyor, gece kulüplerinde partiler düzenliyordu. Bir gece için benden yardım istedi. O teklifi kabul ettiğimde gece hayatına da giriş yapmış oldum. Önceleri yerel DJ'lerle çalıştık. Tanıdığımız kişilerin sayısı arttıkça yaptığımız projeler de büyüdü. Daha sonra tanınmış isimlerle, ünlü yıldızlarla çalışmaya başladık. Ve zaman içinde eğlence dünyasında bizim de adımız bilinir oldu.”

TÜRK ŞARKICILARIN AMERİKA KONSERLERİNİ ORGANİZE ETTİ

Gece hayatında adını duyurduktan sonra kendi şirketi Yüksel Presents'i kuran Yüksel Balcı, imza attığı organizasyonlara “Beyaz Parti”, “Maskeli Balo”, “007 Casino Royal” gibi dünya çapında ses getiren, ünlü yıldızların akın ettiği konsept partileri de ekledi. Ülkesiyle de bağını koparmayan Balcı, aralarında Mehmet Erdem, Gripin ve Kalben'in de bulunduğu çok sayıda sanatçı ve grubun Amerika konserlerini organize etti.

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILARI TÜRKİYE'YE GETİRECEK

Yüksel Balcı'nın dünyaca ünlü yıldızları Türkiye'ye getirme girişimi ise pandemi engeline takıldı. Balcı, planlarını şimdilik askıya aldığını, hayat normale döndüğünde ülkesiyle ilgili çalışmalarına devam edeceğini söylüyor: “Her şey normale döndüğünde çok daha büyük projeleri hayata geçireceğim. İleride şartlar uygun olduğunda festival de düzenleyeceğim.”

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara