Dolar

32,5140

Euro

34,7787

Altın

2.424,23

Bist

9.733,84

Yüksekova operasyonunu kim sızdırdı?

Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Yüksekova'ya yapılan operasyonun 1 ay öncesinden sızdırılmasında 'Paralel Yapı' şüphesini dile getirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-12 09:02:14

Yüksekova operasyonunu kim sızdırdı?

15 Mart'ta başlayan Yüksekova operasyonu 25 gün önce PKK'ya yakın ajans tarafından yayınlanmış.

15 Şubat tarihli gizli damgalı Hakkâri Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'nden çıkan belge 6 gün sonra “İşte Gever'e ‘gizli' operasyon belgesi” başlığı altında PKK'ya yakınlığı ile bilinen Dicle Haber Ajansı'nda yer aldı.

DİHA'ya sızdırılan belgeye yere veren Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, kimin sızdırdığı üzerine değerlendirmede bulundu.

PARALEL YAPI ŞÜPHESİ

Paralel yapı şüphesi üzerinde duran yazar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir süre önce yaptığı, “Son günlerdeki şehit sayısında artış Paralel yapıya mensup polis ve askerlerden kaynaklanıyor. İstihbarat zafiyeti olabiliyor. Bunun nedeni de bu yapının elemanları” açıklamasını köşesine taşıdı.

Bir süre önce Diyarbakır Bağlar'da yapılacak operasyonun 2 saat öncesinde deşifre edildiğini hatırlatan Selvi, yazısını böyle tamamlıyor:

"Ben üzerinde, “Made in Paralel” yazılı bir torba açıp, içine her şeyi doldurma taraftarı değilim. Her olayın ciddi bir şekilde araştırılması gerektiğine inanıyorum.

O nedenle Yüksekova operasyonunun PKK'ya müzahir unsurlar tarafından sızdırıldığı ihtimalini göz ardı etmedim. O da vahim bir durum. Ancak resmi yazının gönderildiği birimlere bakınca işin şekli değişiyor.

Batıdan doğuya gönderilen paralel unsurların, operasyonla ilgili yazışmayı PKK'ya sızdırdığı iddiası üzerinde duruluyor. Erdoğan düşmanlığı yüzünden Paralel Yapı, HDP ile başlayıp PKK ile devam eden bir işbirliği sürecine girmişti. Paylaşmak istedim."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Haber Ara