Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yüksekova'da elektrik kesintisi

Yüksekova'da elektrik kesintisi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 16:24:40

Yüksekova'da elektrik kesintisi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki dağlık alanda bulunan elektrik direğinin, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce cıvatalarının sökülerek devrilmesi sonucu, 36 köy, 44 mezra, 6 askeri birlik ve bir beldeye elektrik verilemiyor.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezine 7 kilometre mesafedeki Akçalı köyünde, gece saatlerinde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce, köydeki bir elektrik direğinin cıvataları söküldü.

Direğin devrilmesi sonucu ilçe merkezine bağlı 36 köy, 44 mezra, 6 askeri birlik ve bir belde elektriksiz kaldı.

Vangölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ) Yüksekova İşletme Müdürü Erdem Kahraman ve arıza ekibi, olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Kahraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın bir sabotaj olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını belirterek, geceden bu yana birçok köyde elektriğin olmadığı yönünde ihbar aldıklarını söyledi.

Bunun üzerine yaptıkları incelemelerde, Akçalı köyündeki dağlık arazide bir elektrik direğinin devrildiğini fark ettiklerini anlatan Kahraman, şöyle konuştu:

"Olayın profesyonel bir biçimde yapıldığını belirledik. Teknik araçlarla direğin cıvataları sökülerek direk yere düşürülmüş. Bu tamamen bir sabotajdır. Ramazanda vatandaşımızı bu şekilde mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu nedenle hemen çalışmalara başladık. Alternatif direkler kurarak 36 köy, 44 mezra, 6 askeri birlik ve bir beldeye enerji vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu olayı yapanlar hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Umarım olayı gerçekleştirenler en kısa zamanda yakalanır."

Haber Ara