Dolar

32,4471

Euro

34,4826

Altın

2.474,03

Bist

9.582,96

Yüksekdağ’ın danışmanı serbest bırakıldı

Çınar Emniyet Amirliği lojmanına yapılan bombalı saldırı için ‘Bahar erken geldi' şeklinde attığı tweet nedeniyle ‘terör propagandası yapmak' suçundan mahkemeye sevk edilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı Sıtkı Güngör serbest bırakıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-21 20:32:28

Yüksekdağ’ın danışmanı serbest bırakıldı

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik 5 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından "Bahar erken geldi… Cemreler düşüyor sanki" şeklinde tweet atan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Danışmanı Sıtkı Güngör tutuklama istemiyle NöbetçiHakimliğe sevk edilmişti.

İstanbul Nöbetçi 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'nde ifadesi alınan şüpheli Sıtkı Güngör, twitter hesabının hacklendiğini söyledi. Güngör ifadesinde, "Twitter hesabımın hacklenmesi ve olağan dışı HDP'ye yönelik siyasi linç kampanyasının ürünü olarak huzurunuza getirildim. Herhangi bir terör örgütü propagandası yaptığımı ve suçluyu övdüğümü düşünmüyorum. Herhangi bir olağan zamanda velev ki ben böyle tweet atmış olsam bile böyle bir tweetin bu ülkede terör örgütü propagandası yapmak ve suçluyu övmek suçlarını oluşturduğunu düşünmüyorum. Danışmanlığını yaptığım şahsa yönelik linç kampanyası olduğunu düşünüyorum. Serbest bırakılmayı talep ediyorum" dedi.

HAFTADA BİR GÜN KARAKOLA GİDİP İMZA ATACAK

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Sıtkı Güngör'ün, konumu, suça konu tweetlerin zamanlaması ve içerikleri, atılı suçun alt ve üst sınırları gerekçeleriyle tutuklama talebinin reddine karar verdi. Şüphelinin serbest bırakılmasına karar veren hakimlik, Güngör'ün dava açılana kadar haftada bir kez en yakın karakola giderek imza atmasına hükmetti.

Haber Ara