Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

Yüksek ses, fark edilme isteği mi?

Bazen çocuklar fark edilebilmeyi sağlamak adına seslerini yüksek çıkarabilmekteler...Bunun kontrolü ise okul ve aile tarafından sağlanırsa daha anlamlı sonuçlar verilebilecektir...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-19 09:27:41

Yüksek ses, fark edilme isteği mi?

Yüksek sesle konuşan çocukların, genellikle hareketli olan ve davranış problemlerinden bahsedebileceği, sınıf kurallarına uymada zorlanan çocuklar oldukları görülüyor. Çocuklarda görülen bu davranışın nedeni olarak, onlara verilen davranış eğitimi ve onlarla kurulan iletişim biçimleri gösterilebilir.

Çoklu takip

Bu çocukların ailelerine sesin kullanımı, iletişim yöntemleri ve davranış gelişimi konularında bilgiler verilmeli, sınıf öğretmenleri de bu konuyu sürekli takip ederek, aileyle uygulama yapmalı.Çocuklara evde ve okulda doğru-yanlış kavramları tutarlı verilmediğinde, sınırlamalar konulmadığında, iç kontrolü sağlayacak kararlar alma ve sonuçlarıyla yüzleşme şansı ve imkanı verilmediğinde, bu çocuklar serbest davranma ortamı bulduklarında kontrolsüz davranışlar ortaya koymaktadır.

Fark edilme isteği

Sesinin yüksek çıkması çocuk tarafından fark edilme ve kabul görme olarak algılanmakta. Aşırı hareketli davranışlar da fark edilme ve kabul görme isteğinin pekiştirilmesi olarak değerlendirilmektedir. Aile ortamında, aile bireyleri arasında, okulda öğretmenle çocuk arasında normal bir ses düzeyiyle konuşma kullanılmalı. Ailede çocukların dinlenmesi ve onlarla sürekli iletişim kurulması sağlanmalı. Çocukların kendilerini ifade etmelerine fırsat verilmeli. Evde ve okulda çocukların makul hareket etme ihtiyaçları sürekli engellemelerle bastırılmamalı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara