Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

Yüksek Askeri Şura 3 Ağustos'ta

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) olağan toplantısı, Başbakan'ın başkanlığında 3 Ağustos'ta başlıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-28 11:10:37

Yüksek Askeri Şura 3 Ağustos'ta

Başbakan Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda, terfi sırasındaki albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması, emeklilik işlemleri, disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle TSK'dan ayrılacak personel ile TSK'yı ilgilendiren diğer konular görüşülecek.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda yapılacak toplantıya Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile diğer YAŞ üyesi üst düzey komutanlar katılacak.

Şura üyeleri, 3 Ağustos Pazartesi günü Anıtkabir'i de ziyaret edecek.

Yüksek Askeri Şura'nın ağustos ayı olağan toplantısında, terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren diğer konular görüşülecek.

YAŞ toplantısı, 5 Ağustos'ta sona erecek.

Şura'da alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmasının ardından, kamuoyuna açıklanacak. 

Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın görev süresi bu şura ile sona erecek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara