Dolar

32,5794

Euro

34,8034

Altın

2.515,81

Bist

9.693,46

YTB, yurtdışındaki Süryanileri Türkiye ile buluşturuyor

YTB, yurtdışındaki Süryanileri Türkiye ile buluşturuyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 12:47:20

YTB, yurtdışındaki Süryanileri Türkiye ile buluşturuyor
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurtdışında yaşayan Süryani vatandaşların çocuklarını Türkiye'ye getiriyor. On beş gün Türkiye'de kalacak olan 18-24 yaş aralığındaki 40 kişi, Türkiye'yi daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

Gençlik Köprüleri projeleri kapsamında şimdiye kadar yurtdışından bin 500 kişiyi Türkiye'ye getiren YTB, "Türkiye'nin tarihi ve kültürüyle yakından tanıştırma' projesi kapsamında bu kez, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Süryani vatandaşların çocuklarının getirileceğini belirtti.

Yapılan açıklamada, proje sayesinde 'Kendi anavatanlarını yakından tanıma fırsatı bulmaları' hedeflenen 40 kişilik grubun, Mardin ve çevresini ziyaret edeceği ifade edildi. Geziye, 29 Haziran-14 Temmuz tarihlerinde iştirak edecek gençlerin, Mardin, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Siirt'i ziyaret etme fırsatı bulacağı belirtildi.

Program boyunca seminer, eğitim ve gezilerle bölgenin tarihi, sosyal durumu ve idari işleyişinin anlatılacağı grup, İsveç, Belçika, Hollanda, Almanya ve İsviçre'de yaşayan Süryani vatandaşlardan oluşuyor.

YTB, yurtdışında yaşayan gençlerin hem anavatanla bağlarını güçlendirmek hem de ülkelerine döndüklerinde Türkiye kökenli STK'larla ilişkilerini devam ettirmek için, Gençlik Köprüleri Projesi'ni STK'lar üzerinden yürütüyor. YTB'nin Gençlik Köprüleri Projesi'ne yurtdışında mukim, dini, mesleki, sosyal ve diğer tüm STK'lar başvurabiliyor.

Haber Ara