Dolar

32,4808

Euro

34,9341

Altın

2.434,45

Bist

9.716,77

YTB Başkanı Eren: Yunanistan, Batı Trakya’da asimilasyonu sürdürüyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Doğu Akdeniz’deki gerilimde Türkiye ve Türk kamuoyunun Yunanistan’ın uluslararası hukuku hiçe saydığını, Atina’nın yıllardır üstü kapalı bir asimilasyon politikası yürüttüğünü söyledi:

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-13 13:21:48

YTB Başkanı Eren: Yunanistan, Batı Trakya’da asimilasyonu sürdürüyor

Doğu Akdeniz'de provokasyonlara devam eden Yunanistan, taciz ve hukuksuz uygulamalarını Batı Trakya'da da sürdürüyor.

Yunanistan, Doğu Akdeniz'de gerginliği tırmandırırken Batı Trakya'daki Türk azınlığa baskılarını da artırdı.

Türk okulları kapatıldı, Türklerin yaşadığı Gökçepınar köyü tatbikat alanı yapılarak silahlı Yunan askerlerince taciz edildi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Doğu Akdeniz'deki gerilimde Türkiye ve Türk kamuoyunun Yunanistan'ın uluslararası hukuku hiçe saydığını gördüğünü söyledi.
Bu durumun yeni olmadığını belirten Eren şu ifadeleri kullandı:

“Yunanistan Batı Trakya Türk azınlığı ile alakalı bilhassa 1960'lardan sonra cunta rejiminin başlatmış olduğu uygulamaları devam ettirerek ve bunları kendi yerel mevzuatında zemin açarak uluslararası hukuku hiçe sayarak Türk azınlığın haklarını aşındırmaya devam ediyor. Yıllardır bunu yapıyor. Bu yeni bir durum değil.”

YTB Başkanı Eren, Atina'nın yıllardır üstü kapalı bir asimilasyon politikası yürüttüğünü de belirterek, “Türk azınlığının 1970'lerde 80'lerde ehliyet almasına, alım satım yapmasına, inşaat yapmasına, evine telefon çekmesine dahi izin verilmiyordu. Bunlar en temel şeyler fakat üstü kapalı bir asimilasyon politikası devam ediyor.” dedi.

Türkiye'nin Batı Trakya'daki Türklerin yanında olduğunu bir kez daha hatırlatan Eren, soydaşların hak ve hukukunun savunulacağını belirtti.

Kaynak: Birlik Gazetesi

Haber Ara