Dolar

32,5340

Euro

34,9280

Altın

2.439,99

Bist

9.716,77

YTB Başkanı Bülbül Batı Trakya'da

YTB Başkanı Bülbül Batı Trakya'da

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 23:30:21

YTB Başkanı Bülbül Batı Trakya'da
" Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı (YTB) Doç. Dr. Kudret Bülbül, ramazanın son haftasında Bulgaristan ve Yunanistan'ı ziyaret ederek soydaşlarla buluştu.

Bulgaristan'daki temaslarının ardından Yunanistan'a geçen Bülbül ve beraberindeki heyet, Batı Trakya'da, Gümülcine kentindeki Alankuyu Mescidi müdavimlerinin düzenlediği iftar programına katıldı.

Gümülcine'de halk pazarı meydanında düzenlenen toplu iftara, Gümülcine'nin Türkiye Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Gümülcine ve İskeçe seçilmiş müftüleri İbrahim Şerif ve Ahmet Mete, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi Başkanı Mustafa Aliçavuş ve Türk azınlığın çeşitli kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda soydaş katıldı.

YTB Başkanı Bülbül iftar öncesinde yaptığı konuşmada, Gümülcineli soydaşlarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Başbakan Yardımcımızın sizlere selamlarını getirdik" dedi.

Ramazanın bir mağfiret ayı olmakla birlikte, aynı zamanda küslerin, dargınların barıştığı, akrabaların birbirini ziyaret ettiği mübarek bir ay olduğunu ifade eden Bülbül, "İşte biz de, ramazan vesilesiyle soydaşlarımızı, akrabalarımızı yerinde ziyaret etmek istedik. Dün Bulgaristan'daki soydaşlarımızla iftar programı yaptık, bugün de sizlerle birlikteyiz" diye konuştu.

Bülbül, YTB'nin, esas itibarıyla gerek Avrupa'da yaşayan vatandaşlara ve gerekse bölgedeki soydaş ve akraba topluluklara hizmet etmeyi görev edinen bir kuruluş olduğunu belirtti.

YTB'nin, dış ülkelerde birçok çalışmalar gerçekleştirdiğini ve daha iyisini, daha güzelini yapmak için çaba gösterdiğini ifade eden Bülbül, "YTB, sizlere yardım etmek için kurulmuş bir kuruluş. Sizlerle birlikte pek çok çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Elbette yaptıklarımız var ancak, daha iyisini, daha güzelini yapmak için burada sizlerle istişarelerde bulunacağız" dedi.

Bülbül, Bulgaristan ve Yunanistan gezisiyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada da, iki komşu ülkeye gerçekleştirdiği ziyaretin amacının, yakın coğrafyada soydaşlarla bir araya gelip iftarlar yapmak, kendisini Müslüman hisseden herkesle buluşmak ve onları bir iftar sofrasında bir araya getirmek arzusu olduğunu belirtti.

Dün Bulgaristan'da yaklaşık 2 bin kişi, bugün de Gümülcine'de en az 3 bin kişinin katılımıyla iftar programları gerçekleştirildiğini belirten Bülbül, "İstiyoruz ki, buradaki insanlar ramazanın bereketinden, huzurundan istifade etsinler. Bizler de o mutluluğun vesilesi, bir parçası olalım. Bu vesileyle soydaşlarımızı yerlerinde ziyaret etmiş oluyoruz. Amacımız bu, bunun için buradayız" diye konuştu.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ise konuşmasında, ramazanda YTB Başkanı Bülbül ve beraberindeki heyeti Gümülcine'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

İnsanı insan yapan değerlerin arasında dini değerlerin başta geldiğini ifade eden Şerif, Türk azınlığın tüm kesimleriyle birlikte bir bütün olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı da, iftar nedeniyle bir araya gelen soydaşların oluşturduğu birlik manzarasından büyük mutluluk duyduğunu kaydederek, "Bu akşam ekmeğimizi, suyumuzu paylaşacağız. Bu birliğimiz, beraberliğimiz inşallah daim olsun. Şimdiden hepinizin bayramını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

İftarın ardından Gümülcine Türk Gençler Birliği'ne geçerek soydaşlarla sohbet eden Bülbül ve beraberindeki heyet geç saatlerde Türkiye'ye hareket etti.

Başkan Bülbül'e Bulgaristan ve Batı Trakya ziyaretinde YTB Kültürel ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Murat Gürbüz ve YTB mensuplarından oluşan bir heyet eşlik etti.

Haber Ara