Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

YSK’nın KHK kararının ardından hangi belediyeler hangi partiye geçti?

YSK’nın KHK kararının ardından bazı belediyelerin mazbatası ikinci olan partinin adayına verilecek.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-10 23:33:03

YSK’nın KHK kararının ardından hangi belediyeler hangi partiye geçti?
TİMETÜRK|HABER MERKEZİ

YSK'nın KHK ile görevden alınan başkanlara mazbata verilmeyeceği ve ikinci olan partiye mazbata verileceğine dair kararının ardından hangi ilçelerin hangi partiye geçeceği merak konusu oldu.

İşte ikinci olarak KHK'lı başkanların yerine mazbata alacak olan adaylar:

DİYARBAKIR- BAĞLAR İLÇESİ

HDP'nin Bağlar Belediye Başkan adayı Zeyyat Ceylan, öğretmen olarak görev yapmakta iken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında ihraç edildiği için mazbata alamayacak. Ceylan'ın yerine Bağlar ilçesinde ikinci olan Ak Parti adayı Hüseyin Beyoğlu mazbatayı alacak.

diyarbakır-bağlar VAN- ÇALDIRAN İLÇESİ

HDP'nin Çaldıran Belediye Başkan adayı Leyla Atsak, Çaldıran Belediyesi'nde kadın biriminde çalışırken KHK ile görevine son verildiği için mazbata alamayacak. Atsak'ın yerine Çaldıran ilçesinde ikinci olan Ak Parti adayı Şefik Ensari mazbatayı alacak.

van-çaldıran

VAN-TUŞBA İLÇESİ

HDP'nin Tuşba Belediye Başkan adayı Yılmaz Berki, Van Büyükşehir Belediyesi'nde Sağlık İşleri Daire Başkanlığı görevini yürütürken KHK ile ihraç edildiği için mazbata alamayacak. Berki'nin yerine Tuşba ilçesinde ikinci olan Ak Parti adayı Salih Akman mazbatayı alacak.

van-çaldıran VAN-EDREMİT

HDP'nin Edremit Belediye Başkan adayı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, 2017 yılında öğretmenlik yaparken KHK ile ihraç edildiği için mazbata alamayacak. Sayyiğit'in yerine Edremit ilçesinde ikinci olan Ak Parti adayı İsmail Say mazbatayı alacak.

 van-edremit

 

Haber Ara