Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

YSK İstanbul kararı için bugün toplanacak

Yüksek Seçim Kurul(YSK) İstanbul ile ilgili kritik karar için bugün saat 14.30'da toplanacak.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-06 08:58:56

YSK İstanbul kararı için bugün toplanacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul ile ilgili itiraz mesaisinin sonuna geldi. TRT Haber'in aktardığına göre kurul, bugün saat 14.30'da "İstanbul" gündemiyle toplanacak.

ERDOĞAN: ŞAİBE VAR, SÇEİM YENİLENSİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada bir şaibe var açık ortada, yolsuzluk var açık ortada, gidelim millete milli irade nasıl karar veriyorsa başımız gözümüz üstüne deriz onu kabulleniriz" açıklamasını yapmıştı.

MHP: USULSÜZLÜK YAPILDI

AK Parti ve MHP; İstanbul'da hem büyükşehir hem de ilçeler bazında seçim sonuçlarına itiraz etti. İki parti de seçimde bir dizi usulsüzlük yapıldığı görüşünde. Olağanüstü itiraz dilekçesinde de bu iddialara yer verildi. Oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu belirtildi. Oy kaydırmaları yapıldığına dikkat çekildi. Sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

İMAMOĞLU: KARGALAR BİLE GÜLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aynı zarftan çıkan belediye meclisi oyları pırıl pırıl, İlçe belediye başkanlığı oyları pırıl pırıl ama İBB oyları şaibeliymiş. Buna kargalar bile güler" dedi.

43 SANDIK GÖREVLİSİ FETÖ İLE BAĞLANTILI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, yerel seçimlerde sandık sayımlarında ve veri girişlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yapılan şikayetler üzerine sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkında başlatılan soruşturmada, şüphelilerin FETÖ ile irtibatını ortaya çıkaran ilginç bilgilere ulaşıldı.

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, şu ana kadar tespit edilen 43 şüpheliden 2'sinin kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

Şüphelilerden 41'inin FETÖ lideri Fetullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya'daki hesabına para yatırdığı belirlendi.

Araştırmalarda, bu 41 şüpheliden 2'sinin ayrıca FETÖ'ye müzahir sendika üyeliğinin bulunduğu, birinin de FETÖ'ye müzahir bir şirkette SGK kaydının olduğu ortaya çıktı.

 

Haber Ara