Dolar

32,5839

Euro

34,7881

Altın

2.511,40

Bist

9.693,46

YSK hangi şehirden kaç milletvekili sayısı belirledi?

YSK hangi şehirden kaç milletvekili sayısı belirledi? YSK aldığı karara göre hangi ilde kaç milletvekili olacağını kendi belirleyecek. Resmi Gazete'de yayınlanan bu kararın ardından YSK milletvekili listesini paylaştı. Peki ama hangi şehirde kaç milletvekili olacak? Şehirlere en az kaçar tane milletvekili düşüyor? İşte merak edilen milletvekili sayısının detayları...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-27 09:19:17

YSK hangi şehirden kaç milletvekili sayısı belirledi?

YSK hangi şehirden kaç milletvekili sayısı belirledi? YSK aldığı karara göre hangi ilde kaç milletvekili olacağını kendi belirleyecek. Resmi Gazete'de yayınlanan bu kararın ardından YSK milletvekili listesini paylaştı. Peki ama hangi şehirde kaç milletvekili olacak? Şehirlere en az kaçar tane milletvekili düşüyor? İşte merak edilen milletvekili sayısının detayları... YSK hangi şehirden kaç milletvekili sayısı belirledi?

Son alınan YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre; 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 5. maddesinde, seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının YSK tarafından genel nüfus sayımı sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç 6 ay içinde tespit edilerek duyurulacağı hükmünün yer aldığı belirtildi.

Bu kapsamda Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığınca 31 Aralık 2020 tarihli veriler esas alınarak ilan edilen 2020 yılı nüfus bilgilerine göre, illerin çıkaracağı milletvekili sayısı hesaplandı.

Yapılan tespit sonunda çıkaracağı milletvekili sayısı 18'e kadar olan iller bir, çıkaracağı milletvekili sayısı 19'dan 35'e kadar olan iller iki, 36 ve daha fazla olan iller üç seçim çevresine bölündü. Böylelikle 600 milletvekilinin 81 ile dağılımı yapıldı. Yüksek Seçim Kurulu'nun Yayınladığı İllere Göre Milletvekili Dağılım Listesi

ysk milletvekili dağılım listesi YSK'nın belirlediği milletvekili listesinin il il detayları için TIKLAYINIZ...

Haber Ara