Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

YPG, yüzlerce IŞİD'liyi serbest bıraktı

YPG, Suriye'deki Hol Kampı'nda tuttuğu IŞİD'liler ve ailelerinden oluşan yüzlerce kişiyi serbest bıraktı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-06 09:57:17

YPG, yüzlerce IŞİD'liyi serbest bıraktı

AA'nın güvenilir yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre,  YPG, Suriye'nin Haseke ilindeki Hol Kampı'nda tuttuğu IŞİD'liler ve ailelerinden oluşan 400 kişiyi, bölgedeki Arap aşiretlerinin kefil olmasının ardından salıverdi.

AA, kamptan çıkartılanların isim listesine de ulaştı.

YPG/PKK, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasının ardından yüzlerce IŞİD'li ve ailesini serbest bırakmış veya kaçmalarına göz yummuştu.

Örgüt bu şekilde ABD ve Batı ülkelerine, Türkiye'nin operasyonları durdurması için şantaj yapmaya çalışmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı, 17 Kasım'da yaptığı açıklamada, terör örgütü YPG/PKK'nın Tel Abyad Hapishanesi'nden en az 800 DEAŞ'lıyı serbest bıraktığını bildirmişti.

Örgütün son iki ayda 1000'den fazla IŞİD'li mensubu ve ailesini serbest bıraktığı biliniyor.

HOL KAMPI

YPG/PKK, Hol beldesinde Nisan 2017'de kurduğu kampta Deyrizor'da IŞİD ile çatışmalardan kaçan sivillerin yanı sıra teslim olan bazı IŞİD'lileri ve ailelerini tutuyor.

Kampta, örgütün alıkoyduğu siviller ise insanlık dışı şartlarda barındırılıyor.

Hijyenik olmayan lavabo ve duş kabinleri, yırtık çadırlar, tarihi geçmiş yiyecekler, kronik rahatsızlıkları olanlara ilaç temin edilmemesi, hasta bakımı yapılamaması kamptaki başlıca sorunlar arasında yer alıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) ve sivil toplum örgütleri sık sık Hol Kampı'ndaki insani durumun giderek kötüleştiği uyarısında bulunuyor ve IŞİD militanlarının tutulduğu merkezlere erişim talep ediyor.

BM'ye göre 10 bin kişi kapasiteli Hol Kampı'nda bunun 7-8 katı kişi tutulurken çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor.

Hol Kampı'nda yaklaşık 50 ülkeden birkaç bin yabancı terörist savaşçı ve ayrıca çok sayıda Suriyeli ve Iraklı terörist bulunuyor.

 

Haber Ara