Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

YPG ve Esed rejimi ateşkes ilan etti

Suriye'nin kuzeyinde Esed rejimine bağlı birliklerle YPG arasındaki çatışmalarda, ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-22 23:30:32

YPG ve Esed rejimi ateşkes ilan etti

Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı kentinde, PYD'ye bağlı Rojava güvenlik güçleri ile Suriye ordusu ve orduya yakın Ulusal Savunma Kuvvetleri (NDF) arasında, günler süren çatışmaların ardından ateşkes sağlandı. Anlaşmaya göre esirlerin takas edileceği ve yaralıların tedavi altına alınacağı öne sürüldü...

Ajanslarda yer alan bilgiye göre; Haseke iline bağlı Kamışlı kentinde  PYD'ye bağlı Rojava güvenlik güçleri ile Suriye ordusu arasında 3 gündür yaşanan çatışmalar ateşkesle sonlandı. Çatışmaların sona ermesi için Suriye ordusundan üst düzey bir heyet, Şam'dan Kamışlı'ya giderek ordunun elindeki askeri havaalanında PYD ve güvenlik güçleri yetkilileri ile görüştü. Öğle saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde sona eren görüşmeden ateşkes kararı çıktı. 

Ateşkes kararına göre Rojava güvenliği elinde esir tuttuğu 67 kişiyi, NDF ve ordu ise 14 esiri serbest bırakacak. Ateşkesin bozulmaması için taraflar gerekli hassasiyeti gösterecek ve yaralıların tedavisi için gereken sorumlukları yerine getirecekler. Ayrıca anlaşmaya göre taraflar savaştan önceki yerlerine geri dönecek.

Türkiye sınırında bulunan Kamışlı kentinin büyük bir kısmı PYD'nin elinde bulunurken bazı mahalleler ve hava alanı ise Suriye ordusunun elinde. Kamışlı'da Kürtler, Araplar ve Süryaniler yaşıyor.

Haber Ara