Dolar

32,5766

Euro

34,7968

Altın

2.510,43

Bist

9.693,46

YPG, TSK'ya IŞİD taktiğiyle saldırıyor

Terör örgütü PYD-YPG, IŞİD'den öğrendiği bir teknikle TSK noktalarına saldırıyor. Örgütün Fırat'ın doğusundan havalandırdığı dronelarla yaptığı 12 saldırı, Türk Silahlı Kuvvetlerince engellendi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-10 21:44:07

YPG, TSK'ya IŞİD taktiğiyle saldırıyor

AA'nın habeirne göre PYD-YPG, IŞİD'den öğrendikleri yöntemlerle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne saldırmayı sürdürüyor. Bu yöntemlerin başında ise sınır ötesinden drone kullanılarak yapılan saldırılar geliyor.

YPG/PKK tarafından Fırat'ın doğusundaki alanlardan son 15 günde yurt içindeki üs bölgelerine 12 drone saldırısı gerçekleştirildi.

Dronelarla yapılan bu saldırıların hedefinde Şırnak'ın Silopi, Gaziantep'in İslahiye, Şanlıurfa'nın Suruç ve Birecik ilçelerindeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları oldu. Saldırıların tamamı güvenlik güçlerince drone savarlarla ve çeşitli silah sistemleriyle engellenirken herhangi bir zayiat yaşanmadı.

GÜVENLİ BÖLGELERİN KONTROLÜ TÜRKİYE'DE OLMALI

Söz konusu saldırılar, Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölgenin kontrolünün Türkiye'de olması gerekliliğini bir kez daha gözler önüne sererken ancak bu şekilde Türkiye'nin sınırlarının ve halkın güvenliğinin tamamen sağlanacağı belirtildi.

"FIRAT'IN DOĞUSU ÜS GİBİ KULLANILIYOR"

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, YPG/PKK'nın paramotor, drone ve model uçak gibi araçlarla saldrı gerçekleştirmeyi IŞİD'den öğrendiğini ve droneların teröristlerce sadece saldırı için değil, keşif için de kullanıldığını söyledi. PYD-YPG'nin dağlık ve kırsal alandaki fiziki varlığının önemli ölçüde azaldığına dikkat çeken Ağar, özellikle Fırat'ın doğusunun bir üs, bir merkez gibi kullandığını vurguladı.

Buralarda kurdukları atölyelerde saldırı için kullandıkları droneları geliştirdiklerine dikkati çeken Ağar, "Oluşturulması planlanan güvenli bölgenin kontrolünün Türkiye'de olması önemlidir ancak bu şekilde sınırın ötesinden gelen teröre karşı fayda sağlanır" diye konuştu.

"TÜRKİYE HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALABİLİR"

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve SETA Güvenlik Uzmanı Murat Aslan da saldırıların bunları düzenleyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik Türkiye'ye meşru müdafaa hakkı tanıdığını vurguladı. Gerçekleştirilen saldırıların, ABD'nin bölgedeki askeri unsurlarının söz konusu saldırıları engelleyemediğini ve otorite boşluğunu gösterdiğini ifade eden Aslan, "O halde Türkiye, söz konusu saldırıları durdurmak için her türlü tedbiri alabilir. dedi.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1053222

Haber Ara