Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

YPG, Suriye’nin petrolünü İsraillilere satıyor!

Kürt güçleriyle işbirliği yaptığını söyleyen İsrailli işadamı Motti Kahana, YPG’nin şemsiyesi altında kurulan Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolü altındaki bölgelerinden çıkarılan Suriye petrolünü pazarlayacağını söyledi. İsrailli işadamı Kahana; şimdi günde 125 bin ile 450 bin varil petrol ihraç etmek için Kürtlerin onayını beklediğini belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-16 09:05:00

YPG, Suriye’nin petrolünü İsraillilere satıyor!

Suriye'de YPG'nin kontrolü altındaki bölgelerde bulunan zengin petrol sahaları İsrailli işadamlarının işgaline uğradı.

İsrailli bir web sitesi, İsrailli bir işadamının, Suriye'nin doğusundaki YPG'nin kontrolü altındaki bölgelerinden çıkarılan Suriye petrolünü ihraç edeceğini doğruladı.

Kürt güçleriyle işbirliği yaptığını söyleyen İsrailli işadamı Motti Kahana, YPG'nin şemsiyesi altında kurulan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolü altındaki bölgelerinden çıkarılan Suriye petrolünü pazarlayacağını söyledi.

PYD-SDG'nin Suriye'nin demokratik güçleri çerçevesinde birleştiğini ve Suriye'nin yüzde 30'unu oluşturan kendi etki alanında gerçek bir demokrasi inşa etmesine yardım etmek için sekiz yıl sonra mükemmel bir fırsat oluştuğunu belirten İsrailli işadamı Kahana, bunun tüm Suriye için umut olduğunu söyledi.

Petrolün Esed ve İran'ın Suriye'yi kontrol etmesini önlemenin bir yolu olduğunu belirten İsrailli işadamı Kahana; şimdi günde 125 bin ile 450 bin varil petrol ihraç etmek için Kürtlerin onayını beklediğini belirtti.

Önceki gün Al Akhbar gazetesinde çıkan haberde, zengin petrol sahalarına sahip PYD-SDG güçlerinin kontrolü altındaki Suriye topraklarının, İsrail işgal alanına dönüştüğünü öne sürdü.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara