Dolar

32,4982

Euro

34,5765

Altın

2.476,87

Bist

9.536,85

YPG/SDG, Trump'tan Türkiye ile aralarında arabuluculuk yapmasını istedi!

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı karşısında köşeye sıkışan terör örgütü PYD/SDG, ABD Başkanı Trump’tan Türkiye ile aralarında arabuluculuk yapmasını isteyen bir mektup gönderdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-12 09:15:02

YPG/SDG, Trump'tan Türkiye ile aralarında arabuluculuk yapmasını istedi!

Terör örgütü PKK/PYD şemsiyesi altında kurulan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Kobani, Türkiye'nin üç gündür devam eden Rojava harekâtına ilişkin ABD Başkanı Trump'a Türkiye ile arabuluculuk yapmasını isteyen bir mektup gönderdi.

Nicholas A. Heras'ın aktardığına göre DSG Komutanı  Mazlum Kobani, Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgesindeki hava sahasındaki Türk hava operasyonlarını durdurmak için uçuşa yasak bölge ilan edilmesi talebini iletti.

Kobani mektubunda, ABD'nin, Rojava'daki DSG bölgesine yönelik Türk hava operasyonlarını durdurmadığı eleştirisini yöneltirken, “ABD'nin Türk hava saldırılarını durdurmaması şu andaki gerilimin en büyük nedeni” ifadesini kullandı.

Kobani mektubunun devamında, "Askerlerimiz, anne ve babalarının saldırıya uğradığını ve öldüklerini gördüğünde ve bunun hava sahamızı kullanan Türkiye tarafından gerçekleştirildiğine şahit oldukları bu manzara için ABD ye karşı da kızgın olacaklar" ifadesini kullanıyor ve ekliyor:
"Suriye'nin kuzeydoğusundaki çarpışmanın sonlandırılması adına Türkiye ile arabuluculuk için hâlâ zaman var. DSG, Türk tarafının hava operasyonlarının (ABD hava sahasını kapatmasının ardından) ve topçu atışlarının durdurulmasını talep ediyor. Ayrıca TSK'nin ve Suriyeli grupların sınır ötesi saldırılarınının da sonlandırılması talep ediliyor."

Trump, perşembe günü paylaştığı tweetlerde, “Önümüzde üç seçenek var: Binlerce asker gönderip askeri açıdan kazanmak, Türkiye'yi yaptırımlarla finansal açıdan çok sert şekilde vurmak ya da Türkler ile Kürtler arasında bir anlaşmaya aracılık etmek" ifadesini kullanmıştı.

Haber Ara