Dolar

32,5226

Euro

34,9004

Altın

2.430,41

Bist

9.645,02

YPG/SDG heyetinin, Körfez ülkelerine ziyareti sürüyor: Kahire’den destek istediler

YPG/SDG’li bir heyetin Türkiye karşıtı Körfez ülkelerine yaptığı ziyaretler sürüyor. Suudi Arabistan’a geçen hafta ziyaret eden YPG’nin siyasi kolu Suriye Demokratik Meclisi’ne bağlı bir heyetin, darbeci Sisi’nin ülkesi Mısır’ın başkenti Kahire’yi de ziyaret ederek, destek talep ettiği öğrenildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-22 15:09:18

YPG/SDG heyetinin, Körfez ülkelerine ziyareti sürüyor: Kahire’den destek istediler

YPG/SDG'li bir heyetin Türkiye karşıtı Körfez ülkelerine yaptığı ziyaretler sürüyor. Suudi Arabistan'a geçen hafta ziyaret eden YPG'nin siyasi kolu Suriye Demokratik Meclisi'ne bağlı bir heyetin, darbeci Sisi'nin ülkesi Mısır'ın başkenti Kahire'yi de ziyaret ederek, destek talep ettiği öğrenildi.

YPG'nin siyasi kolu Suriye Demokratik Meclisi (SDM) Eş Başkanları İlham Ehmed ve Riyad Derar,  Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile kendi ofisinde bir araya geldiler.

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, SD heyetini Mısır'ın başkenti Kahire'deki kendi ofisinde ağırladı.

SDM  heyeti, SDM Eşbaşkanı Riyad Derar, Yönetim Konseyi Başkanı İlham Ehmed, Özerk Yönetim Eşbaşkan Yardımcısı Bedran Çiya Kurd ve SDM Başkanlık Meclis Üyesi Sihanok Dibo'dan oluşuyor. 

Heyet, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ve yardımcısı Nezîh El-Necarî tarafından ağırlandı.

Dışişleri Bakanı'ndaki görüşmede, Suriye geneli siyasi süreç ve Türkiye'nin Rojava'ya yönelik harekatı ele alındı.

Türkiye'nin 9 Ekim'de Rojava'ya yönelik başlattığı harekat sonucunda bölgede zarara ve göçe tabi tutulan sivilleri ele alan SDM heyetine karşın Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, Türkiye'nin saldırılarını “Tehlikeli ve Yayılmacı” olarak değerlendirdi ve Mısır Arap Cumhuriyeti'nin Türkiye'nin bölgedeki varlığını ret etti.

Bu tür diyalogların devam edileceğine değinen Şükri, ortak çalışmalarla Türkiye'nin planlarının boşa çıkartılacağını belirtti.

Türkiye'nin Rojava'ya başlattığı harekat sonrası SDM D heyeti 12 Ekim 2019 günü de Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

YPG/PKK'nın oluşturduğu Suriye Demokrat Güçleri'nden (SDG) bir heyet, Riyad yönetiminin daveti üzerine "Rojava bölgesinin geleceği hakkında müzakerede bulunmak üzere" geçtiğimiz Perşembe günü Suudi Arabistan'a gitmişti. Ziyaretin "YPG ile işbirliğine bir süreden beri büyük önem atfeden Suudi rejimin, bölgede Türk ve İran nüfuz alanının genişlemesine karşı koyma girişiminin bir parçası olduğu" belirtilmişti.

Geçen haziran ayında da Suudi Arabistan'ın Ortadoğu İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Samir el-Sebhan, Deyrezor'u ziyaret ederek YPG'lerle görüşmüştü.

Haber Ara