Dolar

32,5358

Euro

34,9272

Altın

2.439,83

Bist

9.716,77

YPG, Rusya'yı düşman ilan etti

Afrin'deki birliklerini çeken ve Türkiye'nin zeytin dalı operasyonunun ABD'nin tahrikleri sebebiyle yapıldığını açıklayan Rusya, YPG tarafından düşman ilan edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-21 07:56:19

YPG, Rusya'yı düşman ilan etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne yakınlığı ile bilinen Rudaw'a konuşan YPG'li yetkili şunları söyledi:

“Uluslararası güçlerin, başta da Rusya'nın -ki Rus askerleri de Efrin'de konumlanmış durumda- onayı olmadan bu saldırının gerçekleşmesinin mümkün olmadığını iyi biliyoruz. Bu nedenle bu saldırılardan ve gerçekleşen katliamdan dolayı işgalci Türk devleti kadar Rusya'yı da sorumlu görüyoruz.

Efrin Halk Savunma Birlikleri Komutanlığı olarak yurtsever halkımıza, tüm Kuzey Suriye bileşenlerine ve Efrin Kantonu halkına çağrımız şudur; biz faşist Türk devletinin oyunlarıyla yenilmeyiz! Şu ana kadar da görüldüğü gibi hiçbir şekilde Efrin halkı yerini terketmedi ve düşmanın planladığı gibi Efrin'i terketmeyecek.”

RUSYA: OPERASYONUN SEBEBİ ABD

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Suriye'deki komuta merkezinin Türkiye'nin harekât başlattığı Afrin'de bulunan Rus askerlerin güvenliklerini sağlamak için o bölgeden farklı bir bölgeye çektiğini bildirdi. Rusya Savunma Bakanlığı'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Suriye'deki komuta merkezi, TSK'nın harekât başlattığı Afrin'de bulunan Rus askerlerin güvenliklerini sağlamak üzere tedbir aldı" ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, ‘olası provokasyonların önüne geçmek, Rus askerlerinin yaşamına ve sağlığına yönelik tehdidi önlemek için Ateşkesi İzleme Merkezi'nin Afrin bölgesinde bulunan grubunda yer alan askerlerin ve askeri polisin Tel Rıf'at'taki gerilimi azaltma bölgesine çekildiği' kaydedildi.

 

 

Haber Ara