Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'YPG/PKK liderleri Suriye pasaportu ile dünyayı geziyor'

Suriye'de YPG'den kaçarak Türkiye'ye sığınan örgüt yöneticilerinden Talal Silo, YPG liderlerinin Suriye pasaportu ile dünyayı gezdiğini ifade ederek Esed rejimi ve örgüt arasındaki koordinasyona değindi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-06 14:38:27

'YPG/PKK liderleri Suriye pasaportu ile dünyayı geziyor'

Timetürk Haber Merkezi

Eski YPG yöneticisilerinden Talal Silo, TRT World'de rejim ve YPG arasındaki ilişkiyle ilgili dikkat çeken şu açıklamaları yaptı:

"ÖRGÜT ÜYELERİ SURİYE PASAPORTU TAŞIYORDU"

"SDG'de olduğum günlerde bir halkla ilişkiler ofisi vardı. Bu ofis PKK ile Suriye rejimi arasında tüm ilişkileri koordine ediyordu. Dünyayı gezen bütün PKK elebaşları Suriye pasaportu taşıyorlar. Şu anda PKK ile Suriye rejimi arasında kesinlikle bir koordinasyon var." ABD'NİN YPG'YE VERDİĞİ SİLAHLARIN AKIBETİ

Silo, ABD'nin örgüte verdiği silahların akıbetiyle ilgili ise şunları söyledi.

1_4

"Ben silahları almakla görevli kişilerden biriydim. Tek yaptığımız kağıt imzalamaktı. Eskiden silahları alırdık yarı Türk yarı Kürt olan ve Arapça bilmeyen Safkan adlı bir PKK'lı bütün silahları özel bir depoya kaldırırdı. ABD bunu inkar ediyor. Bu silahları geri vereceğimize dair bir kağıt imzalamadık. Silahların büyük kısmı ya terör örgütü PKK'nın depolarında ya da Kandil'e götürüldü."

“YPG, ÇOCUKLARI ZORLA SİLAH ALTINA ALIYOR”

YPG'nin çocukları zorla silah altına alması ve demografik yapıyı güç kullanarak değiştirdiğin söyleyen Silo, "12 yaşında bir erkek çocuğunu gördüğümde şaşırdım. Şahin Cilo ve çevresindeki kişilerle birlikteydi. Münbiç'ten Arap kızlar da vardı. Demografik yapıyı değiştirme konusuna gelince bölgede insanların yerlerinden edildiğini ve yağmalandığını birçok kez gördüm" dedi.

Silo, Arap köylerinin de YPG tarafından yerle bir edildiğini halkın bölgeden sürüldüğünü ifade etti.

 

Haber Ara