Dolar

32,5688

Euro

34,7372

Altın

2.486,51

Bist

9.524,59

YPG/PKK'lı teröristler operasyonu duyunca gizlenmeye başladı

Tel Abyad'da geçmişte mevzilerde ve açık alanda gezen teröristler, Türkiye'nin operasyon yapacağı haberleri üzerine gizlenmeye başladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-08 19:02:47

YPG/PKK'lı teröristler operasyonu duyunca gizlenmeye başladı

Türkiye'nin, Fırat'ın doğusuna yönelik düzenlemeyi planladığı harekat öncesi büyük bir korkuya kapılan Tel Abyad'daki teröristler, sivil halkın arasında ve evlerde gizleniyor.

Fırat'ın doğusuna yönelik düzenlenecek olası bir harekat öncesi, ABD'nin Suriye'de terörle mücadele bahanesiyle desteklediği terör örgütü YPG/PKK'da korkunun hakim olduğu gözlendi.

2019_9 Eylul_y2

Daha önce Tel Abyad'daki mevzilerde ve açık alanda devriye gezen teröristlerin, Türkiye'nin operasyon yapacağı haberleri üzerine sivil halkın arasında ve evlerde gizlenmeye çalıştığı öğrenildi.

AA muhabirinin görüştüğü yerel kaynaklar ise Tel Abyad'da bulunan terör örgütü üyelerinin büyük bir panik yaşadığını, olası bir operasyon için kaçış planları hazırladıklarını söyledi.

ds_10

Teröristlerin, operasyon sırasında İHA'ların görüntü almasını engellemek için bölgede çukurlar kazdığı ve içerisine yanıcı madde koyduğu öğrenildi.

Öte yandan, terör örgütünün, sivil halkın üzerinde kurduğu baskı da sürüyor.

dd_12

Yöre halkını zorla kent meydanına toplayan terör örgütü, sivilleri Türkiye aleyhine eyleme zorluyor.

Haber Ara