Dolar

32,6082

Euro

34,7798

Altın

2.506,53

Bist

9.524,59

YPG Menbiç'e silah ve personel taşıyor

Fırat Kalkanı operasyonu altıncı gününde devam ederken, ÖSO birlikleri Menbiç'e doğru ilerleyişini sürdürüyor. Suriye PKK'sı YPG'nin ise, muhalifleri durdurabilmek için Menbiç'e silah ve mühimmat yığdığı belirtiliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-29 09:07:13

YPG Menbiç'e silah ve personel taşıyor

YPG, Menbiç'e silah ve mühimmat yığıyor.

Türkiye destekli Suriyeli muhalifler Menbiç'e ilerlerken, bölgedeki güvenlik kaynakları, YPG/PYD'nin Menbiç'e silah, araç, malzeme ve personel takviyesi yaptığını söyledi.

MENBİÇ IŞİD'DEN ALINMIŞTI

Suriye PKK'sı YPG iki buçuk ay süren operasyon sonrasında Menbiç'i geçtiğimiz haftalarda IŞİD'den almıştı.

Kaynaklar, dün Nusaybin-Mürşitpınar arasında kalan Suriye sınır bölgesinde çok sayıda silah, araç, malzeme ve personel yüklü TIR'ların ve minibüslerin doğudan batıya doğru intikal halinde olduğunun belirlendiğini kaydederek, Cerablus bölgesindeki gelişmeler dikkate alındığında YPG/PYD'nin Menbiç'i takviye amacına yönelik olarak yapıldığının görüldüğünü kaydetti.

Türkiye'nin desteklediği Suriyeli muhalif grupların komutanlarından Ahmed Osman, dün Reuters'ın sorularını yanıtlayarak Menbiç kentinin hedeflerinde olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 'Fırat Kalkanı' harekatıyla ilerleyen muhalifler, Fırat'ın batı kıyısında yer alan Menbiç'i ele geçirmeyi hedefliyor. YPG'nin, muhaliflerin ilerleyişini durdurmak için Menbiç'e silah ve mühimmat yığdığı belirtildi.

harita_2

Haber Ara