Dolar

32,5686

Euro

34,8931

Altın

2.436,11

Bist

9.645,02

YPG'li komutanlar Şam'a gitti!

Suriye Hükümeti'nden bir kaynak YPG'nin üst düzey komutanlarından oluşan bir heyetin Suriye'nin başkenti Şam'a geldiğini öne sürdü...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-24 14:13:04

YPG'li komutanlar Şam'a gitti!

Suriye Hükümeti'nden bir kaynak YPG'nin üst düzey komutanlarından oluşan bir heyetin Suriye'nin başkenti Şam'a geldiğini bildirdi.

Rudaw'da yer alan bilgide; Suriyeli yetkili heyette YPG Genel Komutanı Sipan Hemo ve YPG Sözcüsü Rêdur Xelil dahil bir kaç komutanın daha olduğunu ve Suriye hükümeti ile görüşmek maksadıyla Şam'a geldiklerini belirtti.

İlk önce Akdeniz kıyısındaki Rus hava üssü Himemim havaalanına giden heyetin daha sonra ordan Şam için yola çıktıklarını belirten Suriyeli kaynak heyetin Haseke'de yaşanan çatışmalar ve Cenevre görüşmelerine katılım konularını konuştuklarını ifade etti.

Suriyeli yetkili heyetin Şam'daki görüşmelerinin ardından Lübnan-Beyrut'taki havalimanı yoluyla Mısır'ın başkenti Kahire'ye gittiklerini ve orda Suriyeli muhalifler ile görüştükleri bilgisini verdi. Görüşmede PYD'nin muhaliflerden Cenevre görüşmelerine katılmak için destek istedikleri ve kendilerine 'terörist' etiketinin kaldırılmasını istedikleri öğrenildi.

Haber Ara