Dolar

32,5646

Euro

34,9952

Altın

2.429,87

Bist

9.722,09

YPG IŞİD'lileri serbest bıraktı, Tel Abyad'daki hapishane boş bulundu

Barış Pınarı Harekatı kapsmaında ele geçirilen Tel Abyad'da IŞID'li tutukluların tutulduğu hapishane boş bulundu. Görüntüler, PYD/YPG'nin TSK bölgeye ulaşmadan hapishaneyi boşalttığının en net göstergesi olarak değerlendiriliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-14 15:55:06

YPG IŞİD'lileri serbest bıraktı, Tel Abyad'daki hapishane boş bulundu

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bugün yaptığı açıklamada PYD/YPG'nin IŞİD'li tutukluları serbest bıraktığını açıklamıştı.

Akar, "Bildiğiniz gibi bir hapishane konusu var. Bu hapishanelerle ilgili de biz elimizden gelen gayreti göstermeye kararlıyız. Ancak bölgemizde bir tek DEAŞ hapishanesi vardı; oraya gittiğimiz zaman bunun YPG'liler tarafından boşaltıldığını, oradaki DEAŞ'lıların kaçırıldığını gördük. Bunları da fotoğraflarla, filmlerle tespit ettik ve ilgili muhataplarla bunları görüştük, görüşmeye de devam edeceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI

Akar'ın açıklamasından birkaç saat sonra Barış Pınarı kapsamında Tel Abyad'da kontrolü sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) IŞİD'lilerin tutulduğu hapishaneye girdikleri anlara ilişkin görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde askerler, koridorlarda ilerlerken hapishanenin tamamen boşaltıldığı görülüyor.

900'E YAKIN IŞİD'Lİ NEREDE?

Edinilen bilgilere döre söz konusu hapishanede 900'e yakın IŞİD'linin bulunması gerekiyordu. IŞİD'lilerin nereye gittiği veya nereye doğru dağıldığıysa henüz bilinmiyor.

TRUMP: "PYD, BİZİM MÜDAHALE ETMEMİZ İÇİN IŞİD'LİLERİ SERBEST BIRAKABİLİR"

Öte yandan aynı saatler içerisinde ABD Başkanı Donald Trump'tan konuyla ilgili yeni açıklamalar geldi. Trump, Twitter hesabından "YPG, IŞİD'lileri bırakmış olabilir" dedi.

İşte Trump'ın o sözleri:

"200 yıldır birbirleriyle savaşan insanların arasındaki başka bir savaşa girmeyeceğiz. Avrupa'nın DEAŞ mahkumlarını alma şansı vardı, ancak bunun maliyetini üstlenmek istemediler. 'Bırakalım ABD ödesin' dediler. Kürtler, bizim müdahil olmamız için bazılarını serbest bırakabilir. Türkiye veya pek çok DEAŞ'lının geldiği yer olan Avrupa ülkeleri onları kolaylıkla yeniden yakalayabilir, ancak ellerini çabuk tutmak zorundalar. Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor. İnsanlar gerçekten NATO üyesi Türkiye ile savaşa girmemiz gerektiğini mi düşünüyor? Asla bitmeyen savaşlar bitecek!. Bizi Ortadoğu kargaşasına çekenlerle, şu an orada kalmamızı isteyenler aynı."

İŞTE O ANLAR



Haber Ara