Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'YPG, Halep'te 3 bölgeyi ÖSO'dan aldı' iddiası

Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerle rejim güçleri arasında çatışma devam ederken, YPG'nin Halep'te 3 bölgeyi ÖSO'dan aldığı iddia edildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-28 21:46:43

'YPG, Halep'te 3 bölgeyi ÖSO'dan aldı' iddiası

Suriye'nin Halep kentinde Suriye ordusu ile muhalifler arasında şiddetli çatışmalar sürerken, YPG de Halep'te 3 bölgeyi bu örgütlerin elinden aldı. Demokratik Suriye Meclisi yöneticilerinden Ahmet Hisso, YPG'nin Halep'te ilerlediğini belirterek, bazı bölgeleri ele geçirdiklerini öne sürdü.

Sputnik'te yer alan habere göre; Halep kent merkezinde Suriye ordusunun muhalifler arasında çatışma devam ederken, ordunun son 3 günde toplam 12 mahalleyi muhaliflerden aldığı iddia edildi.

SİVİLLER BİZE KURTARMA TALEBİNDE BULUNDU

Ordu ilerleyişi devam ederken, YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri ise cihatçı örgütlere karşı operasyon başlatarak birçok bölgeyi ele geçirdi.

Konuyla ilgili konuşan Demokratik Suriye Güçleri'nin bağlı bulunduğu Demokratik Suriye Meclisi yöneticilerinden Ahmet Hisso, Halep'in merkezinde çatışmaların yoğunlaştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Halep'in merkezinde Demokratik Suriye Güçlerine bağlı YPG ve Ceyşul Suwar güçlerimiz, ÖSO ve diğer cihatçı örgütlere karşı büyük ilerleme sağlıyor. Bu örgütlerden bazı bölgeleri çatışmalar sonucunda aldık. Mustambaşa Mahallesi'nde siviller YPG, Devrim ordusu ve Ceyşul Suwar güçlerine haber göndererek korunma istedi. Bunun üzerine operasyon yapıldı ve o bölgedeki siviller güçlerimiz tarafından kurtarıldı. Huluk Mahallesi'nde de bazı noktalar güçlerimizin kontrolü altına girdi. Sivillerin zor durumda kaldığı alanlara operasyon yaparak onları kurtarıyoruz. Çeşitli yerlerden 6 bin sivil de güçlerimizin elindeki Şeyhmaksut Mahallesi'ne sığındı. ŞeyhMaksut'ta daha çok yardıma ihtiyaç var. Mıstenbeş bölgesinde de güçlerimiz sivilleri koruyor. Sivillerin güvenli bölgelere kaçışı sürüyor."

Hisso, son olarak kendilerine sığınan siviller için insani yardım çağrısında bulundu.

Haber Ara