Dolar

32,5430

Euro

34,9066

Altın

2.427,70

Bist

9.645,02

YPG güçleri Suriye'de ateşkesi kabul etti

Suudi Arabistan'dan yayın yapan El Arabiya'nın haberine göre PKK'nın Suriye kolu PYD, ABD ve Rusya tarafından alınan Suriye'de ateşkes kararına uyacağını deklare etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 16:48:18

YPG güçleri Suriye'de ateşkesi kabul etti

TIMETURK I HABER MERKEZİ

El Arabiya'nın YPG kaynaklarına dayandırdığı habere göre 27 Şubat gününden itibaren uygulanacak ateşkes kararına Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren YPG militanları da uyacak. Son bir aydır rejim güçleri ile paralel bir şekilde muhaliflere ait bölgelere saldıran YPG güçleri Halep'in kuzeyindeki stratejik Tel Rıfat kasabasını ve Minniğ Havaalanı'nı ele geçirmişti. Azez'e de küçük çaplı saldırılar düzenleyen YPG güçleri ayrıca bir süredir TSK tarafından da hedef alınıyor.

YPG yetkilisi Redur Xelil, “YPG olarak biz, mevcut plana büyük önem veriyoruz ve meşru müdafaa şartları kapsamında karşılık verme hakkımızı saklı tutarak ateşkese tamamen uyacağız” dedi. 

Geçtiğimiz günlerde ABD ve Rusya tarafından açıklanan iki haftalık geçici ateşkes kararının 27 Şubat'tan itibaren geçerli olduğu iki devlet tarafından açıklanmıştı. Yapılan açıklamada ateşkese Nusra Cephesi, IŞİD ve müttefiklerinin dahil olmadığı belirtilirken ateşkese taraf olan bütün örgütlerin kararını 26 Şubat tarihine kadar belirtmesi istenmişti.

Cenevre'de başlaması planlanan müzakerelerle ilgili muhalifler tarafından oluşturulan heyetin başındaki Riyad Hicab ise ateşkes kararına şartlı olarak uyacaklarını duyururken Suriye'de kuşatma altında tutulan bölgelerde kuşatma kaldırılmadan ateşkesin kırılgan olacağını da ifade etmişti.

Haber Ara