Dolar

32,3640

Euro

34,9709

Altın

2.325,78

Bist

9.079,97

YPG'den, Cerablus açıklaması

YPG'nin de içerisinde yer aldığı Burkan El Fırat Güçleri, 'Cerablus'u almak için hazırlık yapıyoruz' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 02:25:52

YPG'den, Cerablus açıklaması

YPG'nin de içerisinde yer aldığı Burkan El Fırat Güçleri Sözcüsü Şervan Derviş, basında çıkan YPG Cerablus'a müdahale ediyor haberlerini yalanladı. Derviş, "Cerablus'a yakın bölgede IŞİD'le aramızda herhangi bir çatışma yok"  ifadesini kullandı.
 
Sputnik'te yer alan bilgide; Cerablus'a bu akşam herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını belirten Burkan El Fırat Güçleri'nin sözcüsü Şervan Devriş, şöyle konuştu:

"Basında yer alan YPG güçleri Rus savaş uçaklarının desteğiyle Cerablus'a müdahale etti haberleri doğru değildir. Bu gece Cerablus'a herhangi bir müdahalemiz olmadı. Şimdilik Cerablus'a yakın bölgede IŞİD'le aramızda herhangi bir çatışma da yok" dedi. 

Cerablus'u IŞİD'den alacaklarını vurgulayan Derviş, şöyle devam etti: "Cerablus'u IŞİD'in elinden almak için büyük bir hazırlığımız var, vakti geldiğinde müdahale edeceğiz. Suriye'de IŞİD nerede varsa oraya müdahale edeceğiz."

YPG HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

Öte yandan görüştüğümüz YPG kaynakları da Cerablus'a bu gece herhangi bir müdahalelerinin olmadığını ifade ederek, bölgenin yakın zamanda IŞİD'in elinden alınması için hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara