Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

YPG Cerablus'u kuşattı iddiası

YPG'nin Cerablus’ta Fırat Nehri’nin bir tarafından kenti kuşattığı öne sürüldü...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 02:54:10

YPG Cerablus'u kuşattı iddiası

YPG güçlerinin IŞİD'in elindeki kritik kent olan Tel Abyad'ı ele geçirmesinden sonra bu sefer de Cerablas'u kuşattığı iddia edildi. Suriye muhaliflerin öne sürdüğü bilgiye göre ise YPG güçlerinin Rakka'ya ilerlediği ve şiddetli çatışmaların olduğu öne sürüldü.

Ajanslarda yer alan habere göre; İstihbarat birimleri ve güvenlik bürokrasisine yansıyan bilgilere göre; , Suriye'nin kuzeyindeki köylerde etnik temizlik yaptığı öne sürülen YPG, 30 Haziran'da IŞİD militanlarının kıyafetlerini giyerek Tel Abyad'ın iki köyüne saldırdı.

Suriyeli muhalif gruplardan Suriye Devrimcileri Tugayı ve YPG'nin, IŞİD'in yönetim merkezi Rakka önlerine kadar yaklaştığı, bölgeden şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtiliyor. Tel Abyad'dan sonra Kobani üzerinden Cerablus'a ilerleyen YPG güçleri, Fırat Nehri'ne ulaştı. Fırat, Türkiye ile Cerablus'u ayırıyor. Nehrin sağında IŞİD, solunda ise YPG güçleri mevzilenmiş durumda. IŞİD, YPG'nin kente girişini engellemek için kentin dört etrafına hendek kazdı.

IŞİD ÇEKİLDİ

Kent merkezinde sessiz bekleyiş sürerken IŞİD, Karkamış'a açılan sınır kapısındaki gümrük ve Hastane binasını, YPG'nin eline geçmesi halinde kullanılmaması için havaya uçurdu. IŞİD'li grupların tamamına yakını kapıyı boşaltarak Cerablus'a çekildi. IŞİD, Türkiye'ye giriş-çıkışı engelleme amacıyla kapının giriş kısımına hendek kazdı, mayın döşedi.

TÜRK YETKİLİLER UYARDI

IŞİD üyelerinin sınıra mayın döşemesi sırasında Türk askeri yetkililerince uyarıldığı, IŞİD üyelerinin ise bulundukları toprağın “İslam Devleti” egemenliği altında olduğunu belirtip, kendilerine müdahale edilmemesini istedikleri öğrenildi.

Bu arada TSK'nın özellikle Kilis bölgesine yönelik asker, zırhlı araç ve mühimmat sevk ettiği görüldü.
Karkamış tedirgin 4 bin 500 nüfuslu Karkamış'ın nüfusu Suriye'den gelen sığınmacılarla bir anda 12 bin 500'e fırladı. IŞİD'in operasyonları, koalisyon uçaklarının bölgeyi sürekli bombalaması Karkamış'ta korku ve tedirginliği artırıyor. Sınır kapısının kapalı olması halkının en büyük gelir kaynağını ortadan kaldırmış durumda.

Mehmet Bozkurt adlı vatandaş, “IŞİD, 1,5 yıl önce Cerablus'u ÖSO'dan aldı. O günden bu yana bizlere uyku haram oldu. Cerablus ve çevresi koalisyon uçakları tarafından sürekli bombalanıyor. Seken kurşunlar ilçeye düşüyor. Can güvenliğimiz kalmadı. Çocuklarımız ilçeden göç etmemizi istiyor” dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara