Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

YPG ateş açtı, TSK karşılık verdi

Suriye'de PYD/YPG kontrolünde bulunan Afrin bölgesinden, Türkiye'nin Erol Çavuş Karakolu’na ateş açıldı. TSK anında karşılık verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-08 12:48:34

YPG ateş açtı, TSK karşılık verdi

Askeri yetkili, "Amaçları, ‘Türkiye'yi Suriye'de Kürt güçlerine saldırıyor'' diye göstermek. Kimden gelirse gelsin Türkiye tarafına yapılan taciz ateşine anında karşılık verilir." dedi.

Bölgedeki askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, dün gece  PKK'nın Suriye kolu YPG'ye mensup militanlar, Türkiye'nin sınır hattındaki Erol Çavuş Sınır Karakolu'na piyade tüfekleriyle ateş açtı. Bunun üzerine sınırdaki makineli tüfekli askerler, meşru müdafaa kapsamında, ateş edilen yerleri vurdu.

Bu ateş üzerine YPG tarafından yapılan taciz ateşleri durdu. Bir askeri yetkili, “TSK desteğindeki ÖSO güçlerinin Suriye'de ilerleyişinden rahatsız olan PYD/YPG, provokatif davranışlarda bulunuyor. Amaçları, ‘Türkiye'yi Suriye'de Kürt güçlerine saldırıyor' diye göstermek. Kimden gelirse gelsin Türkiye tarafına yapılan taciz ateşine anında karşılık verilir. Karşı tarafta ölü olup olmadığına dair bir bilgimiz yok” dedi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Türk topçusunun atışı sonucu altı YPG'linin öldüğünü iddia etti.

TOP ATEŞİ İDDİASINA YALANLAMA

Afrin'in Türk topçu ateşi ile vurulduğunu öne süren Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü'nün bu iddiası ise askeri yetkililerce yalanlandı.

Askeri yetkililer Afrin bölgesinin Türk hava kuvvetleri ya da topçu ateşi ile vurulması gibi bir durumun olmadığını belirtti.

Afrin, rejim güçlerinin çekildiği 2012 yılından bu yana YPG'nin kontrolünde.

Haber Ara