Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

Yozgat'ta dolu tarım alanlarına zarar verdi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-04 10:20:44

Yozgat'ta dolu tarım alanlarına zarar verdi
Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde etkili olan dolu, yaklaşık 10 bin dekar tarım arazisinde zarara neden oldu.

Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Demiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını belirtti.

İlçede dün akşam etkili olan dolunun, özellikle Ovakent beldesi ile Hasinli, Belören, Oğulcuk, Yazıkışla, Devecipınar ve Müftükışla köylerinde bulunan ekili alanlarda zarara neden olduğunu aktaran Demiroğlu, "Arazilerde incelemelerde bulunduk, zarar tespit çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 10 bin dekar alanda etkili olan yağış nedeniyle pancar ve hububat zarar gördü. Sigortası olan çiftçilerimizin sigorta şirketlerini arayarak zararlarını tespit ettirmesi gerekiyor. İlgili kurumlara zararın tazmini konusunda başvuruda bulunduk" diye konuştu.

Demiroğlu, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde, tarımın ve çiftçinin öneminin çok daha iyi anlaşıldığını vurgulayarak, "Ne olursa olsun biz her zaman çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanındayız. Onların sesi, onların destekçisi olacağız. Zarar gören alanlarda gerekli incelemeler yapılıp raporlar tutuluyor. Şu an için çiftçilerimizin ciddi oranda zararlarının olduğu gözle görülür bir gerçek." ifadesini kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara