Dolar

32,5884

Euro

34,7872

Altın

2.510,01

Bist

9.693,46

Youtuber Olmak İçin Neler Yapmalıyım? İşte En Çok Merak Edilen Soruya İşin Uzmanı Ünlü Youtuber Çağdaş Işıl’dan Cevaplar

Youtube’nin en çok kulanılan sosyal mecraların başında geldiğine dikkat çeken Çağdaş Işıl, bu mecrada öne çıkmanın öneminin de hayli yüksek olduğunu belirtiyor. Kaliteli ve özgün içeriğin önemine sık sık vurgu yapan Çağdaş Işıl; Youtube’da öne çıkmak için, teknik anlamda da bazı donanımlara sahip olunması gerektiğinin altını çiziyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-30 08:28:24

Youtuber Olmak İçin Neler Yapmalıyım? İşte En Çok Merak Edilen Soruya İşin Uzmanı Ünlü Youtuber Çağdaş Işıl’dan Cevaplar

Reklamlara ve Yönlendirmelere Dikkat

Yayıncıların reklamlar ya da diğer yönlendirmeler aracılığıyla kullanıcıların Youtube kanallarına ulaşabileceğini belirten Çağdaş Işıl; buradaki videoların tıklanması için, kullanıcılara sebep verilmesinin gerektiğini söylüyor.

Bu sebebin bulunması için ise, özgün içerikler ve ilgi çekici videoların sunulması, içeriğin akılda kalıcı olması için gerekli olduğunun da altına çiziyor.

“Teknik Konularda Bilgi Sahibi Olmak Sizi Bir Adım Daha Öne Taşır”

İçerik üreticilerinin teknik konularda da bilgi sahibi olmasının önemine vurgu yapan Çağdaş Işıl: “Kanalınıza gelen ziyaretçiler için, öne çıkan bir video belirleyebilirsiniz. Youtube ve Google aramalarında kolay bulunması için, anahtar kelimeler kullanmalısınız. Videolarınızın daha çok dikkat çekmesi için, ilgi çekici fotoğraf kareleri seçerek, ön izleme resmi oluşturabilir, diğer videolarınıza yönlendirme yapmak için, Youtube Kartaları'nı kullanabilirsiniz.” şeklinde önemli ipuçları paylaşıyor.

Haber Ara